Εξπρές για τίτλο ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ, πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από τη Νέα Σμύρνη (3-1 τον Πανιώνιο) και ουσιαστικά ετοιμάζεται να υπερασπιστεί τον τίτλο του στον τελικό της 12ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ομάδα που θα ξεχωρίσει από το ζευγάρι Λάρισας – ΑΕΚ, που παίζουν σήμερα τον πρώτο τους ημιτελικό.

Ο κυπελλούχος Ελλάδας επιβεβαίωσε στο γήπεδο του Πανιωνίου ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα εδώ και καιρό, σημειώνοντας τη 16η συνεχόμενη νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις.

Το πιο σημαντικό, έδειξε να μην επηρεάζεται από τα γεγονότα της Κυριακής στην Τούμπα και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, που δεν ξεκίνησε λόγω του τραυματισμού του Οσκαρ Γκαρσία.

«Ηταν μία επιβλητική νίκη που μας χαροποιεί, γιατί δείξαμε σε όλους πόσο πιο σκληρή και πιο δυνατή ομάδα έχουμε έπειτα από όλα όσα συνέβησαν την Κυριακή» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η ομάδα του έχει ποιότητα και αυτήν ξεδίπλωσε απλόχερα χθες στο χορτάρι της Νέας Σμύρνης, καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση για τον τελικό χωρίς καν να περιμένει τη διαδικαστική ρεβάνς στην Τούμπα.

«Κάν’ το με καρδιά όπως το ’79» και «Πάρε μου το μυαλό όπως το ’98» ήταν τα δύο ευρηματικά πανό των φίλων του Πανιωνίου με αναφορά στα δύο Κύπελλα που έχει πάρει η ιστορική ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε άλλο επίπεδο και κλείδωσε την πρόκριση με εμφατική εμφάνιση και μάλιστα κατεβάζοντας ταχύτητα στο δεύτερο μέρος.

Σημαδιακό το 13′

Οι γηπεδούχοι έμειναν με το… αχ στη φάση του 13′ και με το αποτέλεσμα ακόμα να είναι στο 0-0 όταν ο Σαββίδης αστόχησε εξ επαφής και από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία και έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους, βάζοντας δύο γκολ σε ένα δεκάλεπτο.

Στο 24′ ο Μαουρίτσιο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μετά την κεφαλιά του Λημνιού από εξαιρετική σέντρα του Πρίγιοβιτς. Με τον Κροάτη να αλλάζει θέση στο 34′ και να γίνεται σκόρερ με κεφαλιά από τη σέντρα του Αζεβέντο.

Το δοκάρι του Μασούρα (41′) δεν επέτρεψε στον Πανιώνιο να μειώσει και ο Μπίσεσβαρ με ωραίο σουτ στην κίνηση έκανε το 3-0 (73′).

Οι γηπεδούχοι ξύπνησαν αργά, μειώνοντας με τον Κόρμπος (85′) και χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Παπαγεωργίου στο 89′, μετά την εξαιρετική απόκρουση του Πασχαλάκη (είναι βέβαιο ότι θα κληθεί στην Εθνική με τέτοιες εμφανίσεις) στο σουτ του Μασούρα, το οποίο κόντραρε μάλιστα. Μετά τη λήξη, οι οπαδοί των γηπεδούχων αποθέωσαν τους παίκτες της ομάδας τους για την προσπάθειά τους στη διοργάνωση.

Πανιώνιος: Κότνικ, Μπανανά, Γκιοατά (46′ Σταυρόπουλος), Βλάχος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ουάσιγκτον (68′

Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Σαββίδης, Γεσίλ (46′ Παπαγεωργίου).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Αζεβέντο, Μαουρίτσιο (75′ Σάχοβ), Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας (65′ Μπίσεσβαρ), Μακ, Πρίγιοβιτς (69′ Κουλούρης).