Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου, ανέλαβε ο μέχρι χθες ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος. Η αποτελεσματική δουλειά του στον έλεγχο για την αδήλωτη και τη μαύρη εργασία δεν έμεινε απαρατήρητη, όπως και τα τσουχτερά πρόστιμα που επέβαλε το ΣΕΠΕ σε καραμπινάτες περιπτώσεις παραβάσεων από τις 11/11/2016 που ανέλαβε.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Με τον Αλέξη Τσίπρα γνωρίστηκε το 2002 στη Νεολαία του ΣΥΝ όταν ο νυν Πρωθυπουργός ήταν τότε γραμματέας της. Διετέλεσε και αυτός γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Δεκέμβριο του 2010, συμμετέχοντας σε κινητοποίηση για τη δίκη πολιτών στα δικαστήρια της Ευελπίδων, δέχθηκε σκληρά χτυπήματα από τα ΜΑΤ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει διάβημα διαμαρτυρίας στον τότε αρμόδιο υπουργό Χρήστο Παπουτσή, κάνοντας λόγο για φαινόμενα «άκρως επικίνδυνα» για τη Δημοκρατία. Επαγγελματικά, έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ.