Πολεμικό σκηνικό έστησαν οργισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου για ώρα διαδραματίζονταν βίαιες συγκρούσεις.

Η νύχτα έγινε μέρα από τις φωτοβολίδες και τις φωτιές σε κάδους απορριμμάτων κατά τη διάρκεια των οδομαχιών έξω από το γήπεδο και στους γύρω δρόμους, ενώ η ατμόσφαιρα από τα χημικά της Αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι εξοργισμένοι οπαδοί ήταν αποπνικτική.

Τα μέτωπα άνοιγαν το ένα μετά το άλλο και οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης από τις βίαιες συμπλοκές. Σπασμένα καθίσματα και κατεστραμμένοι κάδοι απορριμμάτων έδιναν την εικόνα των εκτρόπων.

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε ο χώρος έξω από τα αποδυτήρια όπου αναγκάστηκε να παραμείνει για ώρα αποκλεισμένη η αποστολή του Ολυμπιακού, λόγω των συγκρούσεων.

Εξω από τα αποδυτήρια

Τα βίαια επεισόδια έγραψαν μια ακόμα μαύρη σελίδα στον αθλητισμό και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαροί τραυματισμοί.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κινητοποιηθεί δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τους οπαδούς και να αποτρέψουν τις σφοδρές συγκρούσεις. Τα επεισόδια πήραν μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκαν στους δρόμους κοντά στο γήπεδο μέχρι την οδό Λαμπράκη.

Η κατάσταση ήταν τεταμένη και η μάχη της Τούμπας ξεκίνησε όταν οι πρώτοι οπαδοί άρχισαν να αποχωρούν από τις κερκίδες. Μια μερίδα σκληροπυρηνικών κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα εναντίον του Ολυμπιακού. Οπαδοί επιχείρησαν να εισβάλουν στα αποδυτήρια και αστυνομικοί των ΜΑΤ κατέφυγαν σε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους αντιμετωπίσουν, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ταυτόχρονα, σφοδρές συγκρούσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη από συγκεντρωμένους οπαδούς έξω από τους χώρους του γηπέδου και στους γύρω δρόμους.

Σε κλοιό το νοσοκομείο

Για αρκετή ώρα η κατάσταση κινδύνευε να βγει εκτός ελέγχου από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά των οπαδών και τις ρίψεις χημικών από αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Συγκρούσεις έγιναν και έξω από τη θύρα των επισήμων και άλλες θύρες, με αστυνομικούς να προσπαθούν να απωθήσουν τους οπαδούς που εκσφενδόνιζαν μπουκάλια

.Αργότερα το μέτωπο μετατοπίστηκε προς την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη όπου συνεχίστηκε το ανθρωποκυνηγητό με οπαδούς να πυρπολούν κάδους απορριμμάτων, και να στήνουν αυτοσχέδια οδοφράγματα –από τις φωτιές προκλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και φθορές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές. .

Τέλος σε αστυνομικό κλοιό με αυστηρά μέτρα προστασίας τέθηκε και το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται ο προπονητής του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρσία.