«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα» τραγουδάει με νόημα ο εξαιρετικός τροβαδούρος Διονύσης Σαββόπουλος σε στίχους που ταιριάζουν γάντι στον Παναθηναϊκό.

Την ώρα που τα παιδιά (της Κ20 και όχι μόνο) του Μαρίνου Ουζουνίδη κρατάνε όσο πιο ψηλά μπορούν αγωνιστικά τη σημαία του Παναθηναϊκού, η διοίκηση και να θέλει δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτά.

Ετσι η παραδοχή (διά στόματος Βασίλη Κωνσταντίνου) ότι η ομάδα δεν θα μπορέσει να παίξει στην Ευρώπη έρχεται σε αντιδιαστολή με τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών του Τριφυλλιού, οι οποίοι μετά το άνετο 2-0 επί της Λαμίας πλησίασαν στους δύο βαθμούς από την 5η θέση που οδηγεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Και πρόκειται για παίκτες (οι Ελληνες μαζί με τους ξένους που έχουν απομείνει) που παίζουν απλήρωτοι εδώ και αρκετό καιρό και αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοίνωση διαμαρτυρίας γι’ αυτό το γεγονός με τον – σκόρερ του εκπληκτικού δεύτερου γκολ με εξωτερικό φάλτσο – Αργεντινό Εμμανουέλ Ινσούα να εξηγεί: «Είναι μία ανακοίνωση που είχε σκοπό να δείξει τον τρόπο σκέψης και των παικτών και για όλα όσα συμβαίνουν με τους παίκτες, με το προπονητικό τιμ και με τους υπαλλήλους της ομάδας. Ουσιαστικά θα θέλαμε να δείξουμε ποιες είναι οι δικές μας απόψεις σε αυτή την κατάσταση. Πρωταρχικός μας στόχος είναι μέσω αυτής της ανακοίνωσης να βρεθεί μια λύση. Είμαι πεπεισμένος ότι πραγματικά θα βρούμε λύση.

Πάντοτε όλοι οι παίκτες πέρα απ’ το παιχνίδι που είναι ο βασικός μας στόχος, είμαστε και επαγγελματίες. Από εκεί και πέρα αυτό που κάνουμε είναι να επιτελούμε τη δουλειά μας, το καθήκον μας 100%. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο, για όλους μας και ακριβώς το κάναμε για να δείξουμε ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες εδώ βρισκόμαστε, εδώ είμαστε και θα προσπαθήσουμε, αυτοί που μείναμε, θα κάνουμε το καλύτερο» τόνισε χαρακτηριστικά εκφράζοντας όλη την ομάδα.

Η δέσμευση και η καταγγελία

Η διοίκηση, μέσω του Βασίλη Κωνσταντίνου, δεσμεύτηκε πως θα υπάρξουν πληρωμές μέχρι την Πέμπτη 1η Μαρτίου και όπως είπε και ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης: «Ξέρουμε την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, θέλουμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο και να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Πήραμε διαβεβαιώσεις ότι αυτή την εβδομάδα κάτι θα γίνει και θα περιμένουμε να δούμε τι για να μην έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα».

Στον αγωνιστικό χώρο ο έλληνας τεχνικός είδε την ομάδα του να φτάνει άνετα στη νίκη με τον Γάλλο Μουνιέ να ανοίγει το σκορ στο 48’ και αυτήν τη φορά το γκολ του να πιάνει τόπο (σε αντίθεση με αυτό που πέτυχε κόντρα στην ίδια ομάδα στο Κύπελλο αλλά δεν έφερε την πρόκριση) και τον Ινσούα να «σφραγίζει» τη νίκη (2-0 στο 64’).

Καταγγελία για οφειλές ετοιμάζεται να κάνει και ο ιταλός τεχνικός Αντρέα Στραματσόνι.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε (80’ Στάικος), Λουντ, Μουνιέ (74’ Χατζηγιοβάνης), Αλτμαν (89’ Μπουζούκης), Δώνης.

Λαμία: Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος, Ομο (54’ Κουτρομάνος), Παντελιάδης, Φράγκος (79’ Καραγιάννης), Αναστασιάδης, Μπούτνικ (55’ Αστσεριτς), Μπεν Τζεμία, Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι.