«Το να παίξω μετά τον Τζέιμς Χάρντεν με τον Βασίλη Σπανούλη νομίζω θα είναι εύκολο και θα κάνει πιο άνετη τη μετάβασή μου από το ΝΒΑ. Και οι δύο παίζουμε μπάσκετ, είμαστε ανταγωνιστικοί σε υψηλό επίπεδο. Ο Σπανούλης παίζει το μπάσκετ με τον… σωστό τρόπο. Οπότε θα είναι εύκολο και ανυπομονώ».

Ο Μπόμπι Μπράουν από το Σαββατοκύριακο έχει ήδη μπει στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και προσπαθεί να μάθει σε ταχύρρυθμα σεμινάρια κάποια πρώτα συστήματα των Ερυθρολεύκων, που τείνουν πάντως να εξελιχθούν σε… θυγατρική των Χιούστον Ρόκετς.

Πριν από τον Μπράουν τη φανέλα της συγκεκριμένης ομάδας στο ΝΒΑ είχαν φορέσει ο Κάιλ Γουίλτζερ, ο Κώστας Παπανικολάου αλλά και ο Βασίλης Σπανούλης!

Οπως και να έχει, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος καλείται να ξεσκονίσει το απολυτήριό του από το Λύκειο της Καλαμαριάς για να θυμηθεί τι βαθμό είχε στη χημεία, καθώς πλέον έχει στα χέρια του ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο όμως θα πρέπει να αξιοποιήσει με τέτοιον τρόπο ώστε να μην του «σκάσει» στα χέρια αλλά να βγάλει ενέργεια για την ομάδα του.

Η προσθήκη του Μπράουν δίνει ένα χέρι βοηθείας (επιθετικό και λίγο απρόβλεπτο κάποιες φορές, άρα και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο) στην ομάδα δίπλα στον πιο «παραδοσιακό» Σπανούλη, την ίδια ώρα όμως μπαίνει στην εξίσωση και ο Τιλί που θα πρέπει να πάρει τα πατήματά του για να δώσει ανάσες στον –κάτι παραπάνω από εξουθενωμένο –Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος το τελευταίο δίμηνο έχει κάνει δύο-τρία από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας του στον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, μπαίνοντας οι Τιλί και Μπράουν στην εξίσωση, ο κόουτς του Ολυμπιακού πρέπει να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί από τους δύο ξένους που ήρθαν και δεν… ακούμπησαν μέχρι στιγμής (Ρόμπερτς και Τόμπσον), αλλά και να βγάλει τη φιλοσοφία του στο παιχνίδι, που λέει ότι πάνω από όλα είναι η άμυνα και με αυτήν και μόνο μπορεί να δικαιολογήσει την –εν θερμώ –φράση του: «Ας κερδίζουμε τα παιχνίδια με 50 πόντους και σε όποιον αρέσει».

Αν πράγματι η ομάδα νικά, ακόμα και με 49 πόντους, οι περισσότεροι θα είναι ικανοποιημένοι αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό (88 πόντους δέχθηκε από την ΑΕΚ στον τελικό του χαμένου Κυπέλλου), καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βγάλει αυτή την αμυντική του ικανότητα και εδώ είναι η ώρα των Ελλήνων να βγουν και πάλι μπροστά.

Ερευνα για το πανό

Στο στόχαστρο της Ευρωλίγκας (δικαίως) μπήκε ο Ολυμπιακός και πάλι λόγω συμπεριφοράς μικρής ομάδας οπαδών του, οι οποίοι στο παιχνίδι με τη Βαλένθια σήκωσαν δύο πανό που είχαν να κάνουν με οπαδικές διαφορές και με αφορμή επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

«Η EuroLeague άρχισε πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του Ολυμπιακού για τα πανό. Οι απόψεις που εκφράστηκαν σε αυτά είναι επιθετικές, επιζήμιες και αντίθετες με τις αρχές της EuroLeague και των κανονισμών. Τα μηνύματα στα πανό δεν αντιπροσωπεύουν το άθλημα του μπάσκετ, την ευρωπαϊκή οικογένεια του μπάσκετ και τον οργανισμό της EuroLeague σε οποιοδήποτε επίπεδο. Εκτός από το προσβλητικό περιεχόμενό τους, τα πανό αφαιρέθηκαν και μετακινήθηκαν σε μέρος του γηπέδου όπου η πρόσβαση απαγορεύεται στους φιλάθλους από τους κανονισμούς της EuroLeague» αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας Αρχής και φέρνει πάλι τη διοίκηση του Ολυμπιακού προ των ευθυνών της να απομονώσει αυτή τη μερίδα των οργανωμένων, που επιμένει να χαλάει κάθε φορά το κλίμα είτε πρόκειται για πανό, είτε για επεισόδια που μόνο πλήγματα δημιουργούν στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την τελευταία οκταετία.