Αρχισε την περασμένη Τρίτη η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 8.166 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, όλων των Εκπαιδευτικών Βαθμίδων (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α’ βαθμού, σε Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.

Επισημαίνεται πως ο αριθμός των θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέρχεται σε 2.714. Οσο για τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, αυτές φτάνουν τις 5.235, ενώ οι θέσεις Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ανέρχονται σε 133 και 84 αντίστοιχα.

Στις ειδικότητες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τις οποίες έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων βοηθοί ηλεκτρολόγων, γραμματείς, διοικητικό προσωπικό, εργοδηγοί δομικών έργων, ηλεκτρολόγοι, εναερίτες, ηλεκτρονικοί, καταμετρητές –υδρομετρητές, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων έργων καθώς και οδηγοί απορριμματοφόρων.

Οσον αφορά τις ειδικότητες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που ζητούνται –και για τις οποίες, όπως και για αυτές της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων αρχίζει σήμερα –είναι κι αυτές των γεωλόγων, ηλεκτρολόγων μηχανικών, μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, μηχανολόγων μηχανικών, διοικητικών οικονομικών, οικονομολόγων καθώς και χημικών. Στη λίστα, δε, με τις ειδικότητες ΤΕ συμπεριλαμβάνονται λογιστές, μηχανικοί – ηλεκτρολόγοι, ταμίες, προσωπικό οικονομικού τομέα και πληροφορικής, τεχνολόγοι τροφίμων και τοπογράφοι μηχανικοί.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ και αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). Μάλιστα, στην ηλεκτρονική αίτηση, οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) μπορούν να δηλώσουν έως 120 προτιμήσεις.

Σύμφωνα, πάντως, με την προκήρυξη, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων έχει ως εξής:

– Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άρχισε στις 20 Φεβρουαρίου και λήγει την Τετάρτη 7 Μαρτίου και ώρα 14.00.

– Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αρχίζει σήμερα (26 Φεβρουαρίου) και λήγει την Τρίτη 13 Μαρτίου και ώρα 14.00.

– Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει την Πέμπτη 8 Μαρτίου και λήγει την Παρασκευή 23 Μαρτίου και ώρα 14.00.

Σημειώνεται πως το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως η υπογεγραμμένη, εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με όλα τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ

Αίτηση για την Προκήρυξη 3Κ/2018

Τ.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 115 10

αναγράφοντας στον φάκελο την κατηγορία ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ ή ΥΕ της οποίας θέσεις διεκδικούν.

Διευκρινίζεται πως η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά λήγει ως εξής:

– Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στις 16 Μαρτίου.

– Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις 12 Μαρτίου.

– Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, στις 27 Μαρτίου.

Από το ΑΣΕΠ διευκρινίζεται πως για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση, καθώς τυχόν υπερφόρτωση του Διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία της υποβολής της.