Ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών με τριετή αναστολή για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 20χρονο Ρομά.

Στο ακροατήριο του Δικαστηρίου αποκαλύφτηκε το απερίγραπτο δράμα που βιώνει η οικογένεια της ανήλικης. Η 16χρονη έχει διακόψει το σχολείο και παρά το νεαρό της ηλικίας κυοφορεί.

«Σώστε το παιδί μας», προέτρεπαν το δικαστήριο οι γονείς της ανήλικης που «έχασαν» το παιδί τους, καθώς σήμερα δεν γνωρίζουν πού κατοικεί και υπό ποιες συνθήκες ζει.

Ο 20χρονος καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς προχθές χτύπησε με τα χέρια του την ανήλικη και της προξένησε φόβο και τρόμο.

Της έδωσα μία ελαφριά σφαλιάρα, είπε απολογούμενος στο δικαστήριο, και προσπαθώντας να δικαιολογηθεί που χτύπησε ένα ανήλικο κορίτσι, ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη γιατί η 16χρονη ήθελε να σπάσει ένα παράθυρο.

Εντούτοις, η 16χρονη παρακαλούσε το δικαστήριο να αφήσει ελεύθερο τον κατηγορούμενο. «Δεν θέλω να του κάνετε μήνυση» είπε στο Τριμελές, καθώς η ενδοοικογενειακή βία είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα και διώκεται χωρίς τη μεσολάβηση εισαγγελέα ή έγκλησης. Τον δικαιολογούσε, υποστηρίζοντας κι εκείνη ότι ο Ρομά της έδωσε μία μόνο ελαφριά σφαλιάρα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο. Τον καταδίκασε και για τις δύο πράξεις με τις οποίες βαρυνόταν.

Δεν συγκινήθηκε ούτε και από τα δάκρυα της 16χρονης, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν άκουσε την απόφαση της ποινής φυλάκισης.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αποφάσισε να διαβιβάσει την δικογραφία της υπόθεσης στην Εισαγγελία Βόλου.

Ο εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την ενοχή του 20χρονου για τα δύο αδικήματα, άλλα και για αρπαγή.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από