Η φάση της χρονιάς με τον ύψους 1.78 Στέφαν Μούντι του Ρεθύμνου να «ίπταται» πάνω από τον Θανάση Αντετοκούνμπο και να καρφώνει σαρώνοντας το σχετικό διαγωνισμό καρφωμάτων θα μπορούσε κάλλιστα όσο και αν ακούγεται ιεροσυλία να χωρέσει ακόμα και στο αμερικάνικο All Star Game που θα γίνει σε λίγες μέρες στο Λος Αντζελες!

Πολύ απλά, διότι σε αυτό το μοναδικό στιγμιότυπο συμπυκνώνεται όλη η ουσία μιας τέτοιας διοργάνωσης και είναι ευχής έργο που κατάφερε ο ΕΣΑΚΕ να τη βάλει και πάλι στο αγωνιστικό πρόγραμμα έπειτα από μια στείρα τετραετία.

Η δίψα του κόσμου για τέτοιες γιορτές του αθλητισμού φάνηκε πολύ εύκολα στη μπασκετομάνα Πάτρα, το Δ.Τόφαλος είχε τιγκάρει αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει το θέαμα. Εδώ ήταν σχεδόν γεμάτο το Σάββατο στον αγώνα των ανερχόμενων αστεριών κόντρα στους μεγάλους παίκτες που έχουν βάλει τέλος στην καριέρα τους.

Οι World Stars των Γιάννη Σφαιρόπουλου και Παναγιώτη Γιαννάκη επιβλήθηκαν με 144-137 των Greek Stars των Τσάβι Πασκουάλ και Ηλία Παπαθεοδώρου στο 22ο All Star Game, αλλά νικητής ήταν το θέαμα και το μεγαλύτερο κέρδος για τους διοργανωτές τα δεκάδες χαμόγελα των μικρών φίλων του αθλήματος που βρέθηκαν στο κλειστό της Πάτρας.

Υψηλό σκορ, θεαματικά καρφώματα, πάσες πίσω από την πλάτη, κοψίματα και τρίποντα χωρίς την πίεση της εξέδρας για τη νίκη, παρά μόνο για το θέαμα. Κάτι που απολαμβάνουν φυσικά και οι παίκτες στις ελάχιστες στιγμές που έχουν μέσα στη χρονιά για να χαλαρώσουν.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μακένζι Μουρ (25 π., 7 ριμπ., 7 ασιστ, 1 κλεψιμο) αλλά πολυτιμότερος του αγώνα ψηφίστηκε ο εκ των ηττημένων Θανάσης Αντετοκούνμπο (22π., 9 ριμπ., 1 κλεψ.).

Ενα από τα (δεδομένα) αστέρια του αύριο, ο Αντώνης Κόνιαρης, ήρθε με φόρα από τον αγώνα που νίκησε το Σάββατο στα τρίποντα και πήρε και τον κανονικό διαγωνισμό τριπόντων με διαφορά από τον Βαγγέλη Σακελλαρίου.

Επειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, λοιπόν, η γιορτή επέστρεψε στην Πάτρα και όλοι έφυγαν με ένα χαμόγελο, ακόμα και η άτυχη μασκότ του Κολοσσού που χρειάστηκε να κάνει ράμματα μετά το ατύχημα σε παιχνίδι με τις άλλες μασκότ.