24.080,00

Ενα νούμερο σε λευκό φόντο κοσμούσε την προηγούμενη εβδομάδα το πρωτοσέλιδο της «Μάρκα». Πρόκειται για την τιμαριθμοποίηση σε ευρώ του ποδοσφαιρικού πυρετού που έχει πλήξει τους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει της αναμέτρησης με την Παρί Σεν Ζερμέν, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπως αποτυπώνεται στην εκτόξευση της τιμής των εισιτηρίων στη μαύρη αγορά.

Ο πλανήτης Τσάμπιονς Λιγκ αποκτά ξανά ζωή την επόμενη εβδομάδα με τη μονομαχία της εκπροσώπου του ποδοσφαιρικού κατεστημένου Ρεάλ εναντίον της νεόπλουτης Παρί Σεν Ζερμέν.

Στη διαφημιστική αφίσα κυριαρχούν τα πρόσωπα του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Νεϊμάρ. Ο αγώνας όμως είναι κάτι παραπάνω από μια προσωπική αναμέτρηση: είναι σύγκρουση δύο κόσμων. Ο θάνατός σου, η ζωή μου.

Τον περασμένο Αύγουστο έφτασαν στα γραφεία της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της UEFA δύο επιστολές. Η μία έφερε το λογότυπο της Ρεάλ Μαδρίτης και η δεύτερη αυτή της Μπάγερν. Οι δύο σύλλογοι διαμαρτύρονταν εντόνως για την οικονομική πολιτική της Παρί Σεν Ζερμέν, με αφορμή τις μεταγραφές των Νεϊμάρ και Εμπαπέ που ξεπέρασαν σε κόστος τα 400 εκατ. ευρώ, και ζητούσαν να επιβληθούν κυρώσεις στον γαλλικό σύλλογο. Στόχος, ο αποκλεισμός της Παρί από το Τσάμπιονς Λιγκ. Την 1η Σεπτεμβρίου η UEFA ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για τα πεπραγμένα της Παρί, η οποία τυπικά βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Εναν μήνα αργότερα, αποκαλύπτεται πως η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας είναι εκτεθειμένη απέναντι στο Οικονομικό Ευ Αγωνίζεσθαι κατά 70 εκατ. ευρώ.

Το βαθύ λαρύγγι των αποδυτηρίων Λούκας Μόουρα πωλήθηκε στην Τότεναμ για 30 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από την πορεία της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έκλεισαν την ψαλίδα στα 20 εκατ. ευρώ.

Μοναδικός τρόπος για να πείσει η Παρί την UEFA πως δεν υφίσταται πρόβλημα είναι να αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Την ομάδα δηλαδή που την έφερε σ’ αυτήν τη θέση. Αν η Παρί προχωρήσει στη διοργάνωση, θα εισπράξει περίπου 27,5 εκατ. ευρώ λύνοντας το οικονομικό της πρόβλημα και ταυτόχρονα θα σπρώξει στο χάος την κάτοχο του τίτλου στις δύο τελευταίες διοργανώσεις.

Τελευταίος στόχος

Η Ρεάλ έχει επενδύσει όλες τις ελπίδες της για να σώσει τη φετινή σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εχει αποκλειστεί από το Κύπελλο, βρίσκεται 19 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο τής Λα Λίγκα Μπαρτσελόνα και η γκρίνια για τις επιλογές του Ζινεντίν Ζιντάν έχουν γίνει Βίβλος που διαβάζεται καθημερινά στις μαδριλένικες εφημερίδες.

Τα χαρακώματα μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, Ρεάλ και Παρί, έσκαψαν ο επικεφαλής της ισπανικής λίγκας Χαβιέρ Τέμπας και η Μπαρτσελόνα, με αφορμή τη μεταγραφή του Νεϊμάρ στη γαλλική ομάδα με το φαραωνικό ποσό των 212 εκατ. ευρώ.

Ο Τέμπας λειτούργησε ως κυνηγός κεφαλών στην περίπτωση της Παρί, την οποία ανέδειξε σε νούμερο ένα εχθρό του ισπανικού ποδοσφαίρου που πρέπει να εξοντωθεί.

Η έχθρα που αναπτύχθηκε μεταξύ της Μπαρτσελόνα και του Νεϊμάρ, η οποία σέρνει στα δικαστήρια την πρώην ομάδα του διεκδικώντας χρήματα από μπόνους, και το ενδιαφέρον της Ρεάλ για τον ποδοσφαιριστή έχουν δημιουργήσει έναν γόρδιο δεσμό.

Τις επόμενες ημέρες θα ανέβει ψηλά στον γαλλικό Τύπο, ιδιαίτερα στην «Παριζιέν» και την «Εκίπ», το ενδιαφέρον της Βασίλισσας για τον Νεϊμάρ, ο οποίος φημολογείται πως έχει λάβει την υπόσχεση από το αφεντικό της Παρί, τον Αλ Κελαϊφί, πως θα του επιτρέψει να φύγει αν οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τη Δευτέρα Νεϊμάρ και Κριστιάνο Ρονάλντο είχαν γενέθλια. Ο πρώτος γιόρτασε τα 26 του χρόνια με φίλους και σχεδόν σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τιμ της Παρί σε γκλάμορους εστιατόριο του Παρισιού. Ο CR7 προτίμησε τη γαλήνη του σπιτιού. Εφτασε, βλέπετε, τα 33 και έχει τέσσερα παιδιά να φροντίσει.

Η έκβαση της μονομαχίας των δύο είτε θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή Νεϊμάρ είτε θα διατηρήσει το στάτους κβο.

Για την ώρα, οι Παριζιάνοι τρέμουν μήπως έχουν διαιτησία όμοια με αυτή του Αϊτεκίν στην περσινή ιστορική τους συντριβή με 6-1 από την Μπάρτσα. Οι πρώτες σταυροβελονιές του άλλοθι;

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μοναδική από τις 16 ομάδες που συνεχίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ η οποία δεν προέβη σε αλλαγές στο ρόστερ της.

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης

των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ

13 Φεβρουαρίου: Βασιλεία – Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους – Τότεναμ

14 Φεβρουαρίου: Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί, Πόρτο – Λίβερπουλ

20 Φεβρουαρίου: Μπάγερν – Μπεσίκτας, Τσέλσι – Μπαρτσελόνα

21 Φεβρουαρίου: Σαχτάρ – Ρόμα, Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γ.

Οι νέοι παίκτες που δηλώθηκαν από τις ομάδες και αυτοί που έφυγαν

Μπαρτσελόνα

Εντός: Χοσέ Αρνάιθ, Νταβίντ Κόστας, Γέρι Μίνα

Εκτός: Ντεουλοφέου, Μαστσεράνο, Ραφίνια, Αρντά Τουράν

Βασιλεία

Εντός: Φαµπιάν Φράι, Λακρουά, Στόκερ

Εκτός: Ακανί, Φράνσον, Γκάµπερ, Ιτεν, Κουτέσα, Σµιντ, Στέφεν

Μπάγερν

Εντός: Νόιερ, Βάγκνερ, Βριντ

Εκτός: Φριντλ

Μπεσίκτας

Εντός: Λαρίν, Λοβ, Βίντα

Εκτός: Τσινάρ, Κέπιρ, Μίτροβιτς, Τοσούν

Τσέλσι

Εντός: Μπάρκλεϊ, Ζιρού, Παλµιέρι

Εκτός: Κλαρκ-Σάλτερ, Μπατσουαγί, Κένεντι, Μουσόντα

Γιουβέντους

Εντός: Λιχτστάινερ

Εκτός: Χεβέντες

Λίβερπουλ

Εντός: Κλάιν, Ινγκς, Φαν Ντάικ

Εκτός: Κουτίνιο, Φλάναγκαν, Γκρούιτς, Στάριτζ

Μάντσεστερ Σ.

Εντός: Λαπόρτ, Ζιντσένκο

Εκτός: Ντάβενπορτ, Μανγκαλά, Ολιβερ

Μάντσεστερ Γ.

Εντός: Σάντσες

Εκτός: Μιχιταριάν, Ουίλσον

Παρί Σεν Ζερμέν

Εντός: Λασανά Ντιαρά

Εκτός: Ντεσάν, Ντιαµπί, Ζεοργκέν, Μόουρα

Πόρτο

Εντός: Οσόριο, Πιασιέντσια, Βάρις

Εκτός: Ζοάο Κόστα, Φερνάντες, Ερνάνι, Λαγιούν, Μασέντο, Βαρέλα

Ρεάλ Μαδρίτης

Εντός: –

Εκτός: –

Ρόμα

Εντός: –

Εκτός: Μορένο, Νούρα

Σεβίλλη

Εντός: Αράνα, Μέσα, Ραµίρες

Εκτός: Γκανσό, Κρον-Ντέλι, Λάσο, Μοντόγια

Σαχτάρ

Εντός: Ντοντό, Φοµίν, Τανκόφσκι

Εκτός: Αζεβέδο

Τότεναμ

Εντός: Λαµέλα, Μόουρα

Εκτός: Φόιτ, Ενκούντου