Έτοιμος για την επιστροφή του στους αγώνες, αφήνοντας πίσω του μια καταστροφική λόγω τραυματισμού χρονιά, είναι ο Μάρκο Ρόις. Ο Γερμανός επιθετικός της Ντόρτμουντ, έμεινε εκτός για οκτώ μήνες (Μάιος 2017), μετά τον τραυματισμό του στους συνδέσμους του δεξιού γόνατου στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

«Μπορεί να αλλάξει σημαντικά την ροή ενός αγώνα χάρη στην ποιότητά του», δήλωσε ο προπονητής της Ντόρτμουντ Πέτερ Στέγκερ, καθώς υποστήριξε ότι ο 28χρονος παίκτης θα μπορούσε να επιστρέψει στους αγώνες της ομάδας, αρχής γενομένης από αυτό το Σάββατο κόντρα στο Αμβούργο.

«Ο Μάρκο έχει προπονηθεί κανονικά όλη την εβδομάδα, γνωρίζουμε ότι θα ήθελε να παίξει και αυτός ξέρει ότι θα θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας», είπε, προσθέτοντας ότι η τελική απόφαση ανήκει στον ίδιο: «Ξέρει το σώμα του καλύτερα από οποιονδήποτε και είναι στο χέρι του να μας δώσει το σήμα».

Ωστόσο, ο Στέγκερ προειδοποίησε να μην υπάρχουν άμεσα μεγάλες απαιτήσεις για την απόδοση του παίκτη. «Δεν πρέπει να περιμένουμε τα θαύματα από αυτόν. Δεν θέλω να πάρει πάνω του όλο το βάρος της ομάδας», δήλωσε ο Αυστριακός προπονητής.