O Τζόρντι Μπερτομέου άνοιξε τα χαρτιά του για πρώτη φορά από την ημέρα ανακοίνωσης της 12μηνης τιμωρίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την Euroleague. Ο «ισχυρός άνδρας» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη την ανάγκη αλληλοσεβασμού μεταξύ της Euroleague και του Παναθηναϊκού, για την τήρηση των κανόνων, αλλά και το μέλλον, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κατάσταση με τους «πράσινους» δεν θα οδηγηθεί στα άκρα.

«Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις», είπε αρχικά ο Μπερτομέου και συνέχισε: «Υπάρχουν κάποια ζητήματα. Η Euroleague έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη την Euroleague. Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τέτοια ασεβή συμπεριφορά. Δεν ανεχόμαστε την ασέβεια απέναντι σε φιλάθλους, προπονητές, παίκτες και παράγοντες. Αν μια ομάδα θέλει να παραμείνει εδώ, θα πρέπει να το κάνει σε ένα αθλητικά φιλικό περιβάλλον. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Ευρώπη. Ο σύλλογος έχει πολλά τρόπαια και επιτυχίες.

Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου. Ελπίζω, ωστόσο, πως οι σχέσεις μας σύντομα θα δουν καλύτερες μέρες. Όμως, επαναλαμβάνω, πως κάθε πλευρά οφείλει να συμμορφώνεται με τους κανόνες, ένας από τους οποίους είναι αυτός του αλληλοσεβασμού. Αν όχι, οι σύλλογοι αυτοί δεν μπορούν να μείνουν στην Euroleague».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην παραστεί στο ΟΑΚΑ, την Πέμπτη, στον αγώνα με την Μπασκόνια για να μη δώσει λαβή στην Euroleague για νέα ποινή.