Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μοχάμεντ Σαλάχ και του Φιλίπε Κουτίνιο στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ για το Κύπελλο Αγγλίας. Οι δυο κορυφαίοι παίκτες των «κόκκινων» δύσκολα θα προλάβουν τον αγώνα με την Έβερτον την Παρασκευή, όπως τουλάχιστον υποστήριξε ο Γιούργκεν Κλοπ.

«Ο Φιλ και ο Μο είναι τραυματίες και με βάση όσα ισχύουν τώρα είναι αμφίβολοι για την Παρασκευή» είπε ο τεχνικός της Λίβερπουλ. Κι οι δύο δεν αγωνίστηκαν στο ματς με την Μπέρνλι (2-1) την Πρωτοχρονιά, ο Σαλάχ λόγω προβλήματος στον προσαγωγό και ο Κουτίνιο επειδή πονούσε στον μηρό.

Παράλληλα, τόσο ο Σαλάχ όσο και ο Σαντιό Μανέ θα βρίσκονται στην Γκάνα την Πέμπτη για την τελετή βράβευσης του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή του 2017, καθώς είναι υποψήφιοι μαζί με τον Ομπαμεγιάνγκ της Ντόρτμουντ.

«Έχουμε τους δύο από τους τρεις καλύτερους παίκτες της Αφρικής στην ομάδα μας και οφείλουμε να τους δείξουμε σεβασμό. Εμείς θα κοιμηθούμε στο ξενοδοχείο την παραμονή του αγώνα, εκείνοι στο αεροπλάνο… Αυτή είναι η διαφορά. Αν ο Μο (Σαλάχ) δεν προλάβει να είναι έτοιμος για το ματς, δεν θα φταίει το ταξίδι στην Γκάνα» είπε ο Κλοπ, αιτιολογώντας την απόφαση του συλλόγου θα επιτρέψει στους δύο παίκτες να μεταβούν στην Αφρική, 24 ώρες πριν το ντέρμπι.