Η Κολομβιανή, διάσημη τραγουδίστρια Σακίρα μάλλον απογοήτευσε πολλούς από τους φανατικούς θαυμαστές της, όταν ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για τις αρχές του 2018, περιοδεία της στις ΗΠΑ και στον Καναδά, αλλά και την Ευρώπη, λόγω της βραδύτερης ανάρρωσης τραύματος στις φωνητικές της χορδές.

«Ενώ ήλπιζα πολύ ότι η θεραπεία του τραύματος στις φωνητικές μου χορδές θα γινόταν γρήγορα και θα ήμουν σε θέση εγκαίρως να ξαναρχίσω την περιοδεία μου τον Ιανουάριο, αφού εξέτασα όλες τις επιλογές αναγκάστηκα να αποδεχτώ την ιδέα ότι το τραύμα αυτό χρειάζεται απλά περισσότερο χρόνο και φροντίδα για να θεραπευτεί», αναφέρει η τραγουδίστρια του «Waka Waka» και του «Whenever Wherever» στην ιστοσελίδα της.

Η παγκόσμια περιοδεία της «El Dorado World Tour» θα ξαναρχίσει τελικά τον Ιούνιο στην Ευρώπη, στη συνέχεια στις ΗΠΑ, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες για τη Λατινική Αμερική.

Το ευρωπαϊκό κομμάτι της περιοδείας, που είχε προγραμματιστεί για το φθινόπωρο φέτος, είχε ήδη αναβληθεί εξαιτίας μιας αιμορραγίας στις φωνητικές της χορδές. Οι συναυλίες στις ΗΠΑ και στον Καναδά, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί μεταξύ 9 Ιανουαρίου και 10 Φεβρουαρίου είχαν παραμείνει, ωστόσο οι νέες ημερομηνίες για τη Βόρεια Αμερική προγραμματίζονται για τον προσεχή Αύγουστο.

Η Σακίρα ευχαριστεί τους θαυμαστές της για τη στήριξή τους. «Με κάνατε να αισθανθώ ότι η φωνή μου δεν ανήκει μόνο σε μένα, είναι και δική σας», γράφει ζητώντας συγνώμη για τη νέα αναβολή. «Υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, και ακόμη περισσότερο, μόλις θα μπορέσω να ανεβώ και πάλι στη σκηνή».