Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παρουσιαστές της κλήρωσης για τους ομίλους του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου στη Μόσχα, θα είναι ο παλαίμαχος Άγγλος φορ, Γκάρι Λίνεκερ και η Ρωσίδα αθλητικογράφος, Μαρία Κομαντάγια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIFA μαζί τους θα είναι και άλλα οκτώ πρόσωπα και ανάμεσά τους ο θρύλος του ρωσικού ποδοσφαίρου, Νικίτα Σιμονιάν. Οι υπόλοιποι επτά θα γίνουν γνωστοί τις προσεχείς ημέρες.

Στο μεταξύ η κλήρωση θα γίνει με μια νέα, πιο απλουστευμένη μορφή. Οι ομάδες θα μπαίνουν στα γκρουπ με βάση την θέση που κατέχουν στην παγκόσμια κατάταξη κι όχι ανάλογα με την Ηπειρο που ανήκουν. Η ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου γνωστοποίησε ότι οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 4 γκρουπ δυναμικότητας, με τις επτά κορυφαίες συν τη διοργανώτρια Ρωσία στο πρώτο, τις επόμενες 8 στο δεύτερο, ενώ θα ακολουθήσουν με ανάλογο τρόπο και οι υπόλοιπες.

Το κάθε γκρουπ του Α΄ γύρου θα αποτελείται από μία ομάδα κάθε κατηγορίας, που θα καθορίζεται από την κλήρωση. Η FIFA ανακοίνωσε ότι ο μόνος γεωγραφικός περιορισμός θα αφορά ότι κανένα γκρουπ δεν θα μπορεί να περιλαμβάνει δύο ομάδες από την ίδια Ηπειρο, με εξαίρεση την Ευρώπη.