Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε για ακόμη μια φορά τη Βόρεια Κορέα, διαμηνύοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διαθέτουν «ισχυρές» στρατιωτικές επιλογές για να αντιμετωπίσουν το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

«Βλέποντας τις δυνατότητές μας, είμαι πεπεισμένος περισσότερο από ποτέ ότι οι πολυάριθμες επιλογές μας δεν είναι μόνο αποτελεσματικές, αλλά και ισχυρές», δήλωσε σε ομιλία του ενώπιον αρκετών εκατοντάδων μελών της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Αντριους, κοντά στην Ουάσιγκτον.

Υστερα από την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο Τραμπ τόνισε την Παρασκευή ότι η Πιονγιάνγκ «για μία ακόμη φορά επέδειξε την πλήρη περιφρόνησή της προς τους γείτονές της και προς ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα».

Νωρίτερα, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Χ. Ρ. Μακμάστερ είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ προσεγγίζουν το όριο του τί οι κυρώσεις και η διπλωματία μπορούν να επιτύχουν αναφορικά με την αποτροπή του εξοπλιστικού προγράμματος της Βόρειας Κόρεας.

«Για εκείνους… που σχολιάζουν την απουσία της επιλογής στρατιωτικής δράσης, η επιλογή ανάληψης στρατιωτικής δράσης υπάρχει» τόνισε ο Μακμάστερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν θα είναι η προτιμώμενη επιλογή της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.