«Η προσπάθεια θα γίνει σύντομα…»! Η απάντηση που έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Instagram σε οπαδούς του Παναθηναϊκού που αναζητούν μια ελπίδα για το αύριο της ΠΑΕ, προκάλεσε ενθουσιασμό σε μεγάλη μερίδα των Πράσινων οπαδών, που θεωρούν ότι η εμπλοκή της οικογένειας Γιαννακόπουλου είναι η λύση για να επιστρέψει ο ΠΑΟ στους τίτλους.

Αλλωστε εδώ και δεκαετίες η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει θερμούς υποστηρικτές στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού και το σύνθημα «Παύλο, θεέ, πάρε την ΠΑΕ» δονούσε συχνά – πυκνά το ΟΑΚΑ, το Σπόρτιγκ, τη Γλυφάδα κι όπου αγωνιζόταν ο μπασκετικός Παναθηναϊκός. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, σε ένα βράδυ που άφησε εκτός νυμφώνος τον Παύλο Γιαννακόπουλο, φαίνεται πως ωριμάζουν οι συνθήκες ώστε ο διάδοχός του Δημήτρης να βγει μπροστά και να αναλάβει να οδηγήσει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό σε ένα καλύτερο αύριο.

Η λέξη «σύντομα», που χρησιμοποίησε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, μοιάζει με επιβεβαίωση των φημών που τον θέλουν τις επόμενες ημέρες να τοποθετείται επισήμως για το θέμα. Χωρίς αμφιβολία πάντως επιβεβαιώνει ότι εντός του μήνα αναμένονται εξελίξεις στην ΠΑΕ. Το πλάνο που συζητείται εδώ και δυο – τρεις μήνες θέλει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να αναζητά «συμπαίκτες», ανάμεσα στους οποίους μπορεί να βρίσκονται ο Γιάννης Αλαφούζος, ο υιός του Γιώργου Βαρδινογιάννη Νίκος και άλλοι επιφανείς παναθηναϊκοί που θα στηρίζουν το πρόγραμμα PAO Foundation, το οποίο εμπνεύστηκε ο χρηματοδότης της ΚΑΕ. Πιθανότατα το γήπεδο στο Γουδή θα αποτελέσει ένα ακόμη σχέδιο που έμεινε σχέδιο, καθώς είναι γνωστό ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι υπέρμαχος της δημιουργίας «Παναθηναϊκού χωριού» στο ΟΑΚΑ.

n Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από χθες ο Τάσος Αυλωνίτης. Υστερα από δυο χρόνια στη Χαρτς, ο Αυλωνίτης επέστρεψε στην Ελλάδα και χθες υπέγραψε το συμβόλαιό του στον ΠΑΟ.