Η ιδέα της αποχώρησης έχει φωλιάσει στη σκέψη του Πατρίσιο Ροντρίγκες εδώ και καιρό. Ούτως ή άλλως ο αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ και δεν είναι τυχαίο ότι έμεινε εκτός 18άδας στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ, όπου η ΑΕΚ έκανε περίπατο (4-0) μερικά 24ωρα πριν από την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με τη Ριέκα.

Χθες, έγινε γνωστό ότι η Ενωση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ Τζετς της Αυστραλίας για την παραχώρησή του, κίνηση, η οποία αν ολοκληρωθεί, θα δημιουργήσει κενό στα άκρα, που θα πρέπει ο Δικέφαλος να καλύψει εκ των έσω. Και αυτό γιατί χθες ήταν η καταληκτική ημερομηνία για τις μεταγραφές ελεύθερων παικτών και ως αργά το βράδυ δεν είχε ακουστεί κάτι για την ΑΕΚ στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Ο Χιμένεθ στηρίζει πολλά στους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Βίκτωρα Κλωναρίδη, στη σκέψη του υπάρχουν πάντα οι Γιώργος Μπακασέτας και Ανδρέας Βλαχομήτρος, ενώ δεν δείχνει ανάλογη εμπιστοσύνη στον Ισλανδό Αρνορ Τρίστασον. Εν τω μεταξύ, σε χθεσινή εκδήλωση με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας της ΠΑΕ ΑΕΚ με την ΟΠΑΠ ΑΕ, ο ισπανός τεχνικός ευχήθηκε «να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Πέμπτη με μια νίκη», ενώ στο επίσημο κανάλι της ΑΕΚ τόνισε: «Από το 1983 που έκανα το ντεμπούτο μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου από το να μπαίνω σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη».