Αποτελεί τον κορυφαίο Έλληνα σπρίντερ στα αγωνίσματα της Κολύμβησης και το απέδειξε και στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου! Ο Κριστιάν Γκολομέεβ για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση θα βρεθεί στην κορυφαία οκτάδα του κόσμου στα 50μ. ελεύθερο!

Ο σπουδαίος Έλληνας πρωταθλητής ήταν 2ος στην 2η ημιτελική σειρά και με την 5η καλύτερη επίδοση προκρίθηκε στον τελικό των πιο γρήγορων κολυμβητών του κόσμου. Το 21.71 που πέτυχε ήταν υπέρ – αρκετό για να του χαρίσει μια θέση στον τελικό του Σαββάτου. .

Πλέον και έχοντας ως παρακαταθήκη την 7η θέση από το Καζάν θα προσπαθήσει για ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ (21.69 από τον πρωινό προκριματικό), το οποίο μπορεί να τον φέρει στις υψηλότερες θέσεις, γιατί όχι και στο βάθρο.

Η επιτυχία του Γκολομέεβ αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν συνυπολογίσει κανείς ότι εκτός οκτάδας έμειναν τεράστια ονόματα, όπως ο Αυστραλός Κάμερον ΜακΙβόι και ο Αμερικανός Νέιθαν Εϊντριαν, αλλά και αθλητές με σημαντικές διακρίσεις, όπως ο Ουκρανός Αντρι Γκοβόροφ και ο Ιταλός Λούκα Ντότο.

Την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών έκανε ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ με 21.29 και τον ακολούθησαν ο Ρώσος Βλαντιμίρ Μορόζοφ (21.45), ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτους (21.60) και ο Βρετανός Μπεν Πράουντ (επίσης 21.60).

Με τον ίδιο χρόνο με τον Γκολομέεβ προκρίθηκε ο Φινλανδός Αρι-Πέκα Λιουκόνεν, ενώ την οκτάδα συμπληρώνουν ο Πολωνός Πάβελ Γιούρασεκ (21.74) και ο Βραζιλιάνος -κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ- Σέζαρ Σιέλο Φίλιο (21.77).