Κανείς δεν έγινε σοφότερος από το προχθεσινό πρώτο ισόπαλο (0-0) φιλικό του Παναθηναϊκού επί ολλανδικού εδάφους με αντίπαλο την ουκρανική Ολεξάντρια. Η εικόνα των Πρασίνων ήταν η αναμενόμενη: εξαιρετική λειτουργία στην άμυνα, αλλά και αρκετά προβλήματα στον μεσοεπιθετικό τομέα. Ουδεμία έκπληξη με δεδομένο ότι αφενός παρέμειναν στο ρόστερ όλοι οι μεσοαμυντικοί παίκτες που λογίζονταν ως βασικοί την περασμένη σεζόν (Ζέκα, Κουρμπέλης, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, ο οποίος δεν έπαιξε για να προφυλαχτεί λόγω επέμβασης στη μύτη), αφετέρου αποχώρησαν αναντικατάστατα στελέχη της επίθεσης όπως ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, ο Πολ Εμποκού και ο Σεμπάστιαν Λέτο. Αντ’ αυτών, μέχρι στιγμής, δεν έχει αποκτηθεί κανείς νέος παίκτης, κάτι που δυσκολεύει ιδιαίτερα τον προπονητή της ομάδας Μαρίνο Ουζουνίδη για να χτίσει τον δικό του Παναθηναϊκό. «Μεσοαμυντικά υπάρχει μεγαλύτερη συνοχή, οπότε εκεί θα είναι εύκολη η δουλειά μας» σχολίασε ο έμπειρος κόουτς, ο οποίος όμως πρόσθεσε: «Μεσοεπιθετικά περιμένουμε να έρθουν οι νέοι παίκτες για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα».

Ηδη, όπως αποκάλυψε o 49χρονος τεχνικός, στο δρόμο για το Τέχελεν της Ολλανδίας βρίσκεται ο 24χρονος βραζιλιάνος επιθετικός Λουτσιάνο. Οι Πράσινοι έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον ταλαντούχο περιφερειακό επιθετικό, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην ισπανική Λεγανιές, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τη βραζιλιάνικη Κορίνθιανς (κατέχει το 40% των δικαιωμάτων του) αλλά και με δύο γραφεία μάνατζερ όπου ανήκει ο ποδοσφαιριστής. Ο Λουτσιάνο ντα Ρότσα Νέβες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, προορίζεται για να καλύψει το κενό του Κλωναρίδη, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η προσθήκη του ταλαντούχου αριστερού εξτρέμ από τον Ισημερινό Μπράιν Καμπέσας, ο οποίος ανήκει στην ιταλική Αταλάντα. Το Τριφύλλι έχει καταθέσει πρόταση στην ομάδα από το Μπέργκαμο για τον μονοετή δανεισμό του 20χρονου διεθνούς άσου, που θα αποκτηθεί για να δώσεις λύσεις στις πτέρυγες αντί του αποχωρήσαντος Ολιβιέ Μπουμάλ (υπέγραψε στην κινεζική Λιαονίνγκ αντί 1,5 εκατ. ευρώ) και του επίσης φευγάτου Παναγιώτη Βλαχοδήμου, που θα συνεχίσει την καριέρα του στη γαλλική Νιμ.

Το ενθαρρυντικό για τους Πράσινους είναι ότι οι νεοαποκτηθέντες Δημήτρης Κολοβέτσιος και Ομρι Αλτμαν έδειξαν από το πρώτο φιλικό πως προσαρμόστηκαν αμέσως στη νέα τους ομάδα, ενώ ελπιδοφόρα ήταν τα σημάδια από τη θετική παρουσία των νεαρών Χατζηγιοβάννη, Ευαγγέλου, Πίσπα, Στάικου, Μπουζούκη και κυρίως του βενιαμίν της αποστολής των Πρασίνων, Εμμανουηλίδη, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις στην ολιγόλεπτη συμμετοχή του απέναντι στην Ολεξάντρια. Απαντες θα έχουν πάλι την ευκαιρία τους την ερχόμενη Τρίτη στο επόμενο φιλικό του ΠΑΟ με αντίπαλο τη βελγική Κορτράικ του Γιάννη Αναστασίου.