Ο Χάρι Κέιν σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων γλυτώνοντας την Αγγλία από την ήττα, καθώς η Σκωτία είχε κάνει σε τρία λεπτά την ανατροπή και την απειλούσε με ήττα.

Μέχρι το 70′ το παιχνίδι Σκωτίας-Αγγλίας, στη Γλασκώβη, για τον 6ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο. Η Αγγλία έλεγχε το παιχνίδι, είχε φάσεις για γκολ, αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Στο 70′ ο Τσάμπερλεν με εξαιρετική ατομική προσπάθεια σκόραρε δίνοντας προβάδισμα στα «λιοντάρια». Το θρίλερ παίχτηκε στα τελευταία λεπτά. Ο Λι Γκρίφιθς με δύο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ (87′ και 89′) έκανε την ανατροπή δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Γκόρντον Στράχαν. Τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κέιν ισοφάρισε ύστερα από μακρινή πάσα του Στέρλινγκ.Σε άλλο ματς του 6ου ομίλου η Σλοβενία νίκησε τη Μάλτα με 2-0. Επίσης, Λιθουανία-Σλοβακία 1-2.

Στον 3ο όμιλο: Με γκολ του Ντάλας στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Β. Ιρλανδία νίκησε στο Μπακού το Αζερμπαϊτζάν 1-0. Με χατ-τρικ του Βάγκνερ η Γερμανία νίκησε 7-0 το Σαν Μαρίνο. Επίσης, Νορβηγία-Τσεχία 1-1.

Στον 5ο όμιλο: Γιόργενσεν, Ερικσεν και Ντόλμπεργκ πέτυχαν τα γκολ της Δανίας στο 3-1 επί του Καζακστάν. Με τρία γκολ του Γιόβετιτς το Μαυροβούνιο νίκησε 4-1 την Αρμενία. Χατ-τρικ πέτυχε και ο Λεβαντόφσκι στο 3-1 της Πολωνίας επί της Ρουμανίας.