Τον εαυτό του σε θέση ισχύος και την ΑΕΚ στα σχοινιά έβαλε ο Πανιώνιος με τη νίκη (1-0) του στο ΟΑΚΑ επί της Ενωσης (σκόρερ ο Γεσίλ στο 7′). Η Ενωση παρουσίασε μια ιδιαίτερα υπεροπτική συμπεριφορά προερχόμενη από το διπλό στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ ενώ το στήσιμό της στον αγωνιστικό χώρο από τον προπονητή της Μανόλο Χιμένεθ αποδείχθηκε κακό. Φόρτωσε την ομάδα με παίκτες αργούς και όταν οι Κυανέρυθροι, χτυπώντας σε μια αντεπίθεση, μπήκαν μπροστά στο σκορ πολύ νωρίς στο ματς, η ενδεκάδα που παρέταξε αποδείχθηκε απίστευτα ελλιπής σε ταχύτητα και σπιρτάδα προκειμένου να αλλάξει την κατάσταση απέναντι σε μια κλειστή άμυνα παικτών με υψηλό βαθμό μαχητικότητας και αλληλοκάλυψης. Ο προπονητής της Ενωσης προσπάθησε με διπλή αλλαγή στην ανάπαυλα, χρησιμοποιώντας τους Χριστοδουλόπουλο και Ροντρίγκεζ, να αλλάξει το σκηνικό κι εν πολλοίς το κατάφερε όσον αφορά στην εικόνα της ομάδας εν συγκρίσει με το πρώτο μέρος. Ωστόσο πολύτιμος χρόνος είχε χαθεί, ενώ υπήρξαν στιγμές που η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη, ειδικά στη φάση του 89ου λεπτού όταν ύστερα από σέντρα του Σιμόες η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα Γιαννιώτη. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους παίκτες του Πανιωνίου να πανηγυρίζουν δικαίως. «Ημασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι. Δεν μας απείλησε η ΑΕΚ, ξέραμε τον τρόπο παιχνιδιού της. Κλείσαμε καλά τους χώρους», δήλωσε ο προπονητής των νικητών Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ενώ ο απογοητευμένος Χιμένεθ τόνισε: «Παίξαμε άσχημα. Παίξαμε εναντίον μιας ομάδας που ξέρει πώς να κλείνεται πίσω και δεν μας άφησε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει διαφορά στην απόδοση κάποιων παικτών σε σχέση με προηγούμενα ματς. Δεν έχει να κάνει μόνο με την κούραση, αλλά και με την ψυχολογία. Γνωρίζαμε πώς ο Πανιώνιος θα προσπαθούσε να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις και είναι αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο».

ΑΕΚ:Μπάρκας, Ντίντακ, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (46′ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο, Πέκχαρτ (61′ Αλμέιδα), Βάργκας (46′ Ροντρίγκες).

Πανιώνιος:Γιαννιώτης, Βλάχος (57′ Γκιοατά), Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν (88′ Ταπόκο), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ (76′ Λάμπρου).