Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν στα ελληνικά γήπεδα. Μολις ένα δεκαήμερο μετά τα έκτροπα στον ματωμένο τελικό του Πανθεσσαλικού μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ο κύκλος της βίας συνεχίστηκε. Χθες το βράδυ στο γήπεδο της Λεωφόρου ένας ανεγκέφαλος οπαδός του Παναθηναϊκού σημάδεψε το κεφάλι του Βλάνταν Ιβιτς με ένα κουτάκι μπίρας. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους και λίγο αργότερα χρειάστηκε να διακομιστεί με ασθενοφόρο στα Επείγοντα του Ευαγγελισμού, όπου και πέρασε τη νύχτα του. Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει στην Εντατική σε κωματώδη κατάσταση. Το γεγονός ότι την ίδια περίοδο και οι τέσσερις μεγάλοι κινδυνεύουν με βαρύτατες ποινές καθώς έχουν κληθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου της αθλητικής Δικαιοσύνης για σοβαρότατα παραπτώματα με βάση τον πειθαρχικό κώδικα, καταδεικνύει το μέγεθος της βαθύτατης κρίσης που περνάει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας (υπενθυμίζεται ότι προχθές ασκήθηκε δίωξη και στον Ολυμπιακό μετά τις καταγγελίες για επίθεση σε μέλη της αποστολής του Πλατανιά).

Το χθεσινοβραδινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ δεν έληξε ποτέ. Στο 54′, την ώρα που οι Πράσινοι είχαν πάρει προβάδισμα στο σκορ (Μπεργκ στο 9′) και οι δύο ομάδες αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Οδ. Βλαχοδήμου στο 20′ και του Ουάρντα στο 51′, υπήρξε γενική σύρραξη των ποδοσφαιριστών έπειτα από μια χαμένη ευκαιρία των φιλοξενουμένων. Ο Κρέσπο κλώτσησε την μπάλα που μόλις είχε αγκαλιάσει ο Στιλ, ο Μπεργκ τον έσπρωξε, ο Ισπανός απάντησε, ο Σάκχοβ κλότσησε τον Σουηδό και όλοι μαζί έγιναν ένα κουβάρι (γι’ αυτή τη φάση αποβλήθηκαν εκ των υστέρων ο Κουλιμπαλί και ο Σάκχοβ). Την ίδια στιγμή τα αίματα άναψαν και στην εξέδρα πάνω από τον πάγκους, απ’ όπου εκτοξεύτηκε το κουτάκι της μπίρας που χτύπησε στο κεφάλι τον προπονητή του ΠΑΟΚ, ο οποίος κατέληξε με φορείο στο νοσοκομείο προκειμένου να του γίνουν ράμματα και να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία. Ο διαιτητής Κομίνης αμέσως αποσύρθηκε στα αποδυτήρια και έπειτα από μιάμιση ώρα ανακοίνωσε την οριστική διακοπή του αγώνα.

Κι έκτοτε άρχισε το επικοινωνιακό παιχνίδι των δύο ομάδων. Από τον ΠΑΟΚ μετέφεραν ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης ζήτησε να ενημερωθούν άπαντες πως «ο Δικέφαλος θα κυνηγήσει με όλα τα ένδικα μέσα όλους τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της σημερινής (σ.σ. χθεσινής) κωμωδίας», από τον Παναθηναϊκό αμφισβήτησαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού του Ιβιτς με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Βασίλη Κωνσταντίνου να ισχυρίζεται ότι «ήταν άδειο το κουτάκι της μπίρας» κι ότι «αλλού τον χτύπησε κι αλλού έτρεχε το αίμα». Ο ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «διοικητική ανυπαρξία του Παναθηναϊκού», ενώ κατήγγειλε αντεθνικά συνθήματα και επίθεση από την κερκίδα «στους αναπληρωματικούς και τον επόπτη» και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Μάνος Μαυροκουκουλάκης σχολίασε ότι «ο ΠΑΟΚ βλέποντας ότι χάνει ένα ματς στο γήπεδο, επέλεξε να το κερδίσει άνανδρα προσποιούμενος».