Η Hyundai Motor αποκάλυψε το φουτουριστικό πρωτότυπο FE Fuel Cell, ποντάροντας στην επόμενη γενιά οχημάτων που κινούνται με υδρογόνο. Το πρωτότυπο FE Fuel Cell αποτελεί το επόμενο βήμα για τη Hyundai Motor προς την πραγματοποίηση της απόλυτης φιλοδοξίας για τη δημιουργία μίας Κοινωνίας μηδενικών εκπομπών με βάση την ενέργεια από υδρογόνο.

Το πρωτότυπο FE Fuel Cell συνεχίζει τη δέσμευση της Hyundai Motor, για ανάπτυξη οχημάτων κυψελών καυσίμου και αποτελεί μέρος του προγράμματος οικολογικών οχημάτων της εταιρείας σύμφωνα με το οποίο 14 ή και περισσότερα νέα μοντέλα θα παραχθούν έως το 2020 με περιβαλλοντικό τεχνολογικό προσανατολισμό.

Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί για περισσότερο από 800 χιλιόμετρα μεταξύ σημείων ανεφοδιασμού, αναγνωρίζοντας την υπάρχουσα περιορισμένη υποδομή σταθμών υδρογόνου. Τα στοιχεία του πρωτοτύπου FE Fuel Cell θα επηρεάσουν ένα μοντέλο SUV Fuel Cell που θα παρουσιαστεί το 2018 και θα περιλαμβάνει προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης «Hyundai Smart Sense» για τον οδηγό, σε συνδυασμό με μια ευρεία υδρογονοκίνητη γκάμα.

Συγκρινόμενο με το σύστημα της σημερινής γενιάς που χρησιμοποιείται στα Tucson / ix35 Fuel Cell, η νέα τεχνολογία είναι 20% πιο ελαφριά και επιτυγχάνει 10% μεγαλύτερη απόδοση. Επιπλέον, η πυκνότητα ισχύος της συστοιχίας των κυψελών καυσίμου αυξάνεται κατά 30%, ενισχύοντας σημαντικά την αυτονομία του αυτοκινήτου.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του πρωτοτύπου FE που αποδεικνύει την ενδυνάμωση των οικολογικών διαπιστευτηρίων του αυτοκινήτου και την έμφαση στην εξυπηρέτηση του πελάτη, αποτελεί το φορητό πακέτο μπαταριών – που φορτίζονται από την παραγωγή ενέργειας του αυτοκινήτου – με αποστολή να φορτίζουν τις συσκευές των επιβατών. Εν τω μεταξύ, το αμάξωμα διαθέτει ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης και φόρτισης για ηλεκτρικό σκούτερ, αποδεικνύοντας πώς η Hyundai Motor αναπτύσσει λύσεις φορητότητας για να ταιριάζουν στον μελλοντικό τρόπο ζωής.