Ο Θωμάς Βασιλείου αποδείχθηκε η «χρυσή αλλαγή» του Σα Πίντο, χαρίζοντας στον Ατρόμητο τη νίκη με 1-0 επί του Ηρακλή στο Περιστέρι, για την 23η αγωνιστική της Super League.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός μπήκε στο ματς στο 85΄ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε, κρατώντας την αθηναϊκή ομάδα στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι-οφ. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την ήττα το Λεβαδειακού και παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ηρακλής στο 2΄ με σουτ του Μοντέιρο που έδιωξε σε κόρνερ ο Γκορμπούνοφ και ο Ατρόμητος στο 9΄, με σουτ του Πλατέλλα που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, χωρίς όμως μεγάλες μέχρι το 36΄, όταν το συρτό σουτ που έπιασε ο Κούρος, αρκετά έξω από την περιοχή, σταμάτησε στη ρίζα της αριστερής δοκού του Γκορμπούνοφ. Τρία λεπτά αργότερα ο «Γηραιός» έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όμως Πασάς και Μοντέιρο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν το λάθος του Φυτανίδη και να σπρώξουν από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία καλή φάση για τον Ατρόμητο (κεφαλιά Μανιάτη άουτ στο 53΄), ενώ το σουτ του Πλατέλλα στο 61΄ βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιαννίκογλου. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 64΄, όμως ο Λεοζίνιο δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή μετά το φάουλ του Μοντέιρο, ενώ οι Περιστεριώτες πλησίασαν το γκολ στο 71΄, με τον Ντιγκινί να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει την ασίστ του Κιβρακίδη, αλλά και στο 75΄, όταν το σουτ του Πλατέλλα κατέληξε λίγο άουτ.

Με σαφώς περισσότερες δυνάμεις, ο Ατρόμητος έψαξε ως το τέλος το νικητήριο γκολ, ο Γιαννίκογλου είπε «όχι» στο σουτ του Λε Ταλέκ στο 82΄, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που δικαιούνταν (τουλάχιστον στο β΄ ημίχρονο).

Από λάθος του Κούρου, ο Πλατέλλας έφυγε στην αντεπίθεση, γύρισε στον Βασιλείου κι αυτός με πλασέ πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα και κράτησε την ομάδα του στο… κόλπο της πεντάδας.

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

Κίτρινες: Κατράνης, Ζησόπουλος – Περόνε

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Μανιάτης, Ζησόπουλος, Ούμπιντες, Λημνιός (61΄ Ντιγκινί), Κατράνης, Πλατέλλας, Τόνσο (71΄ Λε Ταλέκ), Ντάουντα (85΄ Βασιλείου)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Γιαννίκογλου, Κούρος, Ιντζόγλου, Δώνης, Τζανετόπουλος, Πασάς (59΄ Γροντής), Αργυρόπουλος, Λεοζίνιο, Μοντέιρο (79΄ Σαραμαντάς), Περόνε (90΄ Μπαστακός), Ρούσσος