Νίκη που σε μεγάλο βαθμό του εξασφαλίζει την παραμονή στη Super League πέτυχε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο επί του Λεβαδειακού με 2-0. Το σκορ στην αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής άνοιξε στο 76΄ ο Παπαδόπουλος και στο 84΄ ο Μαρκόφσκι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Δέκα τελικές προσπάθειες, οι πέντε προς την εστία, είχε στο πρώτο μέρος ο Παναιτωλικός σε αντίθεση με την ομάδα της Βοιωτίας που δεν έκανε καμία. Οι φιλοξενούμενοι ήταν προσηλωμένοι στην αμυντική τους λειτουργία προκειμένου να μη δώσουν χώρους στους παίκτες του Μάκη Χάβου, χάλασαν την ανάπτυξη των γηπεδούχων και στον τομέα αυτό πέτυχαν αυτό ακριβώς που ήθελαν: να μη δεχτούν γκολ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να φτάσουν στην περιοχή του Λεβαδειακού, είχαν κάποιες καλές φάσεις, αλλά ο Ναμάσκο ήταν πάντα στη σωστή θέση και όσες φορές χρειάστηκε φώναξε «παρών».

Η πρώτη σημαντική στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 29ο λεπτό, μετά τη μακρινή μπαλιά του Μάκου στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, με το Ναμάσκο να καταλαβαίνει τον κίνδυνο και με έγκαιρη έξοδο πρόλαβε τον Μουνιός. Ο Λεβαδειακός με σωστή αμυντική τακτική κατάφερε να μην επιτρέπει στους γηπεδούχους να γίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί, αλλά όλα άλλαξαν με την είσοδο του Δημήτρη Παπαδόπουλου (στο 66΄) στο παιχνίδι.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μαρκόφσκι με ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον πολύπειρο επιθετικό να ανοίξει το σκορ και στο 84΄ ο Σέρβος επιθετικός «καθάρισε» οριστικά το παιχνίδι με το όμορφο γκολ που πέτυχε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρόσα.

Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας

Κίτρινες: Μουνιός, Παπαδόπουλος – Γιακουμάκης, Σίλβα, Μεντί, Μιλιάζες, Μαχαίρας

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ.Χάβος): Κυριακίδης, Κουτρομάνος (73΄ Κλέσιο), Ρότσα, Ροντρίγκες, Κούσας, Μάκος, Πάουλο, Ρέι, Λόπες (66΄ Παπαδόπουλος), Μουνιός (46΄ Ρόσα), Μαρκόφσκι

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γ.Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Νιάσε, Μαχαίρας, Βασιλείου, Σίλβα, Γιακουμάκης (85΄ Καζίμ Λάτσι), Μεντί, Καλτσάς (87΄ Ζεζίνιο), Ουόν, Καραχάλιος (47΄ Βούρος), Μιλιάζες