Οσοι ζουν την καθημερινότητα του ΝΒΑ συμφωνούν και επαυξάνουν ότι υπάρχουν βραδιές που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επισκιάζει με τις διαστημικές επιδόσεις του ακόμη και τον Βασιλιά ΛεΜπρoν Τζέιμς! Πραγματικά, η εκτόξευση του Greek Freak είναι ένα από τα βασικά αντικείμενα συζήτησης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και δεν είναι τυχαίο ότι όλη αυτή η υπερπροσπάθεια του 22χρονου πόιντ φόργουορντ ανταμείφθηκε με την επιλογή του στην αρχική πεντάδα της Ανατολής στο 66ο All Star Game, που θα διεξαχθεί στη Νέα Ορλεάνη (03.00 ξημερώματα Δευτέρας, Cosmote Sport 4).

Το ελληνικό μπάσκετ, όμως, δεν πρέπει να αισθάνεται υπερηφάνεια μόνο για τον ηγέτη των Μιλγουόκι Μπακς, ο οποίος στην τέταρτη σεζόν του στο ΝΒΑ καταγράφει αριθμούς (μ.ό. 23,2 π., 8,6 ρ., 5,5 ασ., 1,7 κλ., 2 τ. σε 35,4′ συμμετοχής) που παραπέμπουν στους κορυφαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών. Υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παίκτες που έχουν χαράξει τον δρόμο τους ή κτίζουν το όνομά τους και ο επόμενος προπονητής της Εθνικής Ανδρών (προ ημερών η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν επέτρεψε στον Δημήτρη Ιτούδη να αποδεχτεί την πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης) θα έχει την ευχέρεια της επιλογής από μια αξιοπρόσεκτη δεξαμενή.

Ο 28χρονος Κώστας Κουφός διάγει την ένατη σεζόν του στο ΝΒΑ, έχει ξεκινήσει σε 47 από τους 56 αγώνες των Σακραμέντο Κινγκς και οι αριθμοί του είναι άκρως ικανοποιητικοί: 6,2 πόντοι, 5,4 ριμπάουντ και σχεδόν μια τάπα σε 19,3′ συμμετοχής κατά μέσον όρο. Στους Βασιλιάδες ανήκει και ο Γιώργος Παπαγιάννης, σπουδαίο project για το ελληνικό μπάσκετ, ο οποίος όμως λόγω της πληρότητας της front line πηγαινοέρχεται στη θυγατρική ομάδα των Κινγκς Ρίνο Μπίγκχορνς στην αναπτυξιακή Λίγκα του ΝΒΑ (D-League), όπου βέβαια οι εμφανίσεις του είναι αξιοπρόσεκτες (μ.ό. 12,9 π., 8,2 ρ., 2,3 τ. σε 31′ συμμετοχής). Θέμα χρόνου είναι να καθιερωθεί και αυτός στο ΝΒΑ, το οποίο αποτελεί όνειρο και για άλλα Ελληνόπουλα.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, διεθνής με την Εθνική Νέων, διαπρέπει ως δευτεροετής με την κολεγιακή ομάδα του Πανεπιστημίου Ορεγκον καταγράφοντας 13,1 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 29′ συμμετοχής κατά μέσον όρο. Ο Ντίνος Μίτογλου βρίσκεται στην τρίτη σεζόν του με την ομάδα του Γουέικ Φόρεστ έχοντας εξαιρετικές επιδόσεις (μ.ό. 9,2 π., 6 ρ., 1 ασ., 0,7 τ. σε 24,7′ συμμετοχής). Ο Γιάννης Δημακόπουλος είναι τελειόφοιτος στο Πανεπιστήμιο UC Ιρβάιν, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο (μ.ό. 11,5 π., 4,3 ρ., 1 ασ., 0,8 τ. σε 20′ συμμετοχής), ενώ ο ελληνικής καταγωγής Ναζ Μήτρου-Λογκ, που είναι επίσης senior με το Αϊοβα Στέιτ, πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν του επιδεικνύοντας εντυπωσιακά νούμερα (μ.ό. 15,5 π., 4,8 ρ., 2,8 ασ., 1,2 κλ. σε 32,7′ συμμετοχής).