Πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στη Χίο με τους πρόσφυγες και μετανάστες να βάζουν φωτιά στον καταυλισμό της Σούδας, να σπάνε κατάστημα με βεγγαλικά τα οποία άρπαξαν και άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον των σπιτιών και των κατοίκων, ενώ κατέστρεψαν αυτοκίνητα και μαγαζιά γύρω από το κέντρο φιλοξενίας.

Το νέο πρωτόγνωρο επεισόδιο με πρωταγωνιστές πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης και εξελισσόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, με τους κατοίκους να έχουν ξεσηκωθεί, κρατώντας σίδερα και ξύλα προκειμένου να αμυνθούν απέναντι στους μετανάστες που τους πετούσαν πέτρες.

Ολα ξεκίνησαν από τη διάρρηξη καταστήματος με βεγγαλικά, τα οποία άρπαξαν οι μετανάστες και αφού μετέβησαν στο κέντρο φιλοξενίας άρχισαν να τα πυροδοτούν, εκτοξεύοντάς τα κατά των σπιτιών των περιοίκων.

Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά μέσα στον καταυλισμό καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων.

Από τον πετροπόλεμο προκλήθηκα ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και καταστήματα της περιοχής.

Πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων ανέφεραν ότι κρατούσαν στα χέρια τους και taser, χωρίς να έχει γίνει γνωστό από πού τα προμηθεύτηκαν.

Το ασύλληπτο για τα δεδομένα του νησιού επεισόδιο κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες και χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από