Αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έγινε στόχος αποτυχημένης πυραυλικής επίθεσης που εξαπολύθηκε από περιοχή της Υεμένης την οποία ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούτι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Το πλήρωμα του USS Mason, το οποίο συνοδευόταν από το USS Ponce, αποβατικό σκάφος, αντέδρασε με ομοβροντία αμυντικών πυρών στην εκτόξευση δύο πυραύλων εναντίον του, ουδείς εκ των οποίων έπληξε το σκάφος, καθώς έπλεε βόρεια των Στενών Μπαμπ αλ Μάνταμπ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας..

Η νέα επίθεση εναντίον αμερικανικού πολεμικού εντείνει την πίεση στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να προχωρήσουν σε αντίποινα—κάτι το οποίο, εάν συμβεί, θα σηματοδοτήσει το πρώτο άμεσο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον των Χούτι και κατά συνέπεια την άμεση εμπλοκή της Ουάσιγκτον στον πόλεμο στην Υεμένη. Το Πεντάγωνο είχε αφήσει να εννοηθεί την Τρίτη ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει πλήγματα σε αντίποινα.

Οι επιθέσεις εναντίον πλοίων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, όπως και η επίθεση της 1ης Οκτωβρίου με στόχο πλοίο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θέτει εν αμφιβόλω την ασφαλή διέλευση στα στενά Μπαμπ αλ Μάνταμπ, μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς του κόσμου.

Οι Χούτι, οι οποίοι πολεμούν εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ αλ Χάντι, διέψευσαν κατηγορηματικά ότι ευθύνονται για την επίθεση, όμως αμερικανοί αξιωματούχοι διατείνονται ότι έχουν αυξανόμενες ενδείξεις πως οι σιίτες αντάρτες προχώρησαν στις επιθέσεις.