Μεγαλύτερος από ένα μήνα θα είναι ο χρόνος απουσίας του Σέρχιο Ράμος από τα γήπεδα, μετά τον τραυματισμό του λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης της εθνικής Ισπανίας με την Αλβανία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης από το ιατρικό τιμ του συλλόγου έδειξαν ότι η ζημιά που υπέστη στο γόνατο είναι πιο σοβαρή από τις πρώτες εκτιμήσεις, σε βαθμό που να εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα προλάβει το ντέρμπι με τη «συμπολίτισσα», Ατλέτικο, στις 19 Νοεμβρίου στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρει ότι ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός υπέστη διάστρεμμα δεύτερου βαθμού στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του αριστερού του γόνατου, μετά την πτώση του στο χορτάρι σε διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα.

Ο σύλλογος απέφυγε να πάρει θέση για το ακριβές διάστημα της απουσίας του, ωστόσο, τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι θα μείνει στα… πιτς για έξι εβδομάδες και όχι για τέσσερις όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Θα χάσει τα παιχνίδια της La Liga με Ρεάλ Μπέτις, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Αλαβές και Λεγανές, τις αναμετρήσεις του Champions League με Λέγκια Βαρσοβίας, ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος στο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος με την Ατλέτικο Μαδρίτης στις 19/11.

Επίσης τέθηκε νοκ άουτ και από την αναμέτρηση με την ΠΓΔΜ στις 12/11 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, καθώς και από το φιλικό με την Αγγλία, τρεις ημέρες αργότερα.