Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψε την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης με το Κέντρο Ερευνών Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η υποστήριξη υποτροφιών, μέσω του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», για νέους ερευνητές σε βιομηχανίες της Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, προβλέπεται – μεταξύ άλλων – η ενίσχυση του τομέα Έρευνας και Τεχνολογίας και η προώθηση της καινοτομίας στη τοπική βιομηχανία, η ισχυροποίηση του ερευνητικού έργου και των ερευνητικών προϊόντων, η ενίσχυση της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Έρευνα και τη Καινοτομία, μέσω της στήριξης της έξυπνης επιχειρηματικότητας καθώς και η δικτύωση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος με καταξιωμένα κέντρα επιστημονικής αριστείας. Παράλληλα, ένας από τους βασικούς στόχους είναι η ανάπτυξη και μεταφορά υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας προς τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.

«Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας δεν κάνει τίποτε άλλο από το να επισημοποιεί την πρόθεση και το σχέδιό μας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της έρευνας, αλλά και τη στήριξη σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Είναι θετικό σε αυτή τη πορεία να βρίσκεις συμμάχους και ανθρώπους με την ίδια θέληση. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο «Δημόκριτος»» έχουν αποδείξει, και συνεχίζουν να το κάνουν, ότι όταν στηρίζεις την δημιουργία και την πρόοδο, υπάρχει ελπίδα και πεδίο για να αλλάξουμε πράγματα», δήλωσε ο κ Μπακογιάννης.