Το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας από αυτή την αγωνιστική περίοδο. Αυτό ανακοίνωσε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Σούπερ Λιγκα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης κατά τη συνάντηση τους, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, θα υπάρχει ένας αρχιδιαιτητής που θα τον ορίζει η Σούπερ Λίγκα, ένας που θα τον ορίζει η ΕΠΟ και ένας τρίτος, που θα τον ορίζει και πάλι η ομοσπονδία και θα έχει τον ρόλο του επιδιαιτητή των πρώτων δύο.

Τα καθήκοντά του θα είναι να συντονίζει τους άλλους δύο. Κατ’ επέκταση, οι αποφάσεις για τους διαιτητές θα λαμβάνονται όχι από έναν, αλλά από δύο ή τρεις, εάν δεν συμφωνήσουν οι δύο πρώτοι αρχιδιαιτητές.

Για αυτό τον λόγο ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη κ. Πανόπουλος με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα, και ο οποίος συνομιλεί με τους άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ώστε να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα συμμετέχει στην ΚΕΔ/ ΕΠΟ.

Νωρίτερα ο κ. Γκιρτζίκης είχε συναντηθεί με τον επίσης νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Football League Στέλιο Σφακιανάκη σε εξίσου καλό κλίμα.