Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς είπε, μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα συνεργαστεί με τη Χίλαρι Κλίντον -η οποία έχει κλειδώσει το χρίσμα- για να ηττηθεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 74χρονος Σάντερς υπογράμμισε ότι μια προεδρία του Τραμπ θα συνιστούσε «καταστροφή».

Σημείωσε ότι θα παραμείνει στην μάχη για το χρίσμα μέχρι την τελευταία προκριματική αναμέτρηση την επόμενη εβδομάδα και τόνισε ότι σύντομα θα συναντηθεί με την Κλίντον.

Μιλώντας έξω από τον Λευκό Οίκο, ο γερουσιαστής από το Βερμόντ, είπε ότι συνεχάρη την Χίλαρι Κλίντον και ανυπομονεί να τη συναντήσει. Ευχαρίστησε τον Μπαράκ Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την ουδετερότητά τους στην διάρκεια της αναμέτρησης στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

«Οχι σε στροφή της κοινωνίας προς μια ολιγαρχική μορφή»

Πολλοί είναι αυτοί που καλούν τον Σάντερς να εγκαταλείψει την κούρσα για το χρίσμα και να στηρίξει την Κλίντον.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα ολοκληρώσει τη διαδικασία των προκριματικών στις 14 Ιουνίου, οπότε θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ουάσιγκτον.

Ο Σάντερς ανέφερε ότι σκοπεύει να θέσει τα ζητήματα που πρόβαλε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του και στο συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο και ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τυχόν στροφή της κοινωνίας προς μια «ολιγαρχική μορφή».

Ο Ομπάμα είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι οι διαμάχες μεταξύ των Δημοκρατικών θα τελειώσουν τις επόμενες εβδομάδες τώρα που η Κλίντον κέρδισε το χρίσμα του κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.