Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανέφερε την Παρασκευή ότι μόλις 1.465 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στα ελληνικά παράλια δια θαλάσσης τον Μάιο, πολύ λιγότεροι από τις ημερήσιες αφίξεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Ταυτόχρονα, 2.443 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μέσα στην χρονιά, στην προσπάθειά τους να φτάσουν με κάθε μέσο και τρόπο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ, τον Ιανουάριο καταγράφηκαν στην Ελλάδα 67.417 αφίξεις δια θαλάσσης. Ο αριθμός αυτός έπεσε στις 57.066 τον Φεβρουάριο, στις 26.971 τον Μάρτιο και στις 3.650 τον Απρίλιο.

Η μείωση των αφίξεων μπορεί να αποδοθεί στην αμφιλεγόμενη συμφωνία για τη μετανάστευση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας που τέθηκε σε ισχύ από τον Απρίλιο.

Η συμφωνία στοχεύει στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, που φέτος έχει υποδεχτεί 156.577 άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Παρά τη δραματική μείωση, οι μεταναστευτικές ροές δεν έχουν σταματήσει τελείως.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, 205.509 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους και 2.443 άνθρωποι πέθαναν στην προσπάθειά τους αυτή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από