Παραφράζοντας τον Βλαντίμιρ Λένιν, θα μπορούσαμε να πούμε πως η εντιμότητα στο ποδόσφαιρο είναι αποτέλεσμα δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας.

Βεβαίως τίθεται το θέμα πόσοι μπορούν να αντέξουν την ακεραιότητα σε χώρους όπου το ψέμα κυριαρχεί.

Πόσοι μπορούν να ακούσουν τον τάδε διαιτητή να παραδέχεται πως είναι ερυθρόλευκων αποχρώσεων και ο δείνα πράσινων χωρίς να τους ψέξουν;

Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βυθισμένο στην αναξιοπιστία αλλά -κυρίως –την αβελτηρία. Οι λεγεώνες των ηλιθίων πιστεύουν πως μάχονται σε έναν πόλεμο του πνεύματος διεκδικώντας τα ίδια λεπτά διασημότητας με ένα Νομπέλ λογοτεχνίας.

Η βλακεία δεν είναι ελληνική αποκλειστικότητα. Κάποιοι όμως προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση με όπλο την αξιοπιστία τους.

Οι Αγγλοι θεώρησαν ντροπιαστική την αντικατάσταση του διαιτητή Κέβιν Φρεντ από το παιχνίδι Στόουκ – Τότεναμ στην πρόσφατη Πρέμιερ Λιγκ, γιατί ο ρέφερι είναι δηλωμένος οπαδός της Λέστερ η οποία μαζί με τα Σπιρούνια διεκδικούσαν εκείνες τις ημέρες τον τίτλο.

Για τη χαμερπή στάση τους οι επικεφαλής των άγγλων διαιτητών αποφάσισαν να αρθεί ο συγκεκριμένος περιορισμός για τους ρέφερι.

Ταυτόχρονα θα ζητηθεί απ’ όλους τους διαιτητές να δηλώνουν στο εξής τον σύλλογο που υποστηρίζουν οι ίδιοι και οι συγγενείς τους ώστε να αποφεύγεται να σφυρίζουν τα ματς των συγκεκριμένων ομάδων και οποιαδήποτε παρεξήγηση. Καθαρός ουρανός…