Υπό την πίεση της διεθνούς κοινότητας, το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ τροποποίησε τον νόμο ώστε να δοθεί στον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ η δυνατότητα να ανακαλέσει την αμνηστία που έχει χορηγήσει ο ίδιος σε περισσότερα από 50 πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν στην συνεδρίαση, καθώς υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ανακληθούν όλες οι χάρες και η διαδικασία δεν θα πρέπει να εξαρτάται από το τι θα αποφασίσει ο πρόεδρος.

Η ΠΓΔΜ βρίσκεται σε αναβρασμό από τον Φεβρουάριο του 2015, όταν η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον τότε πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπίας ότι παρακολουθούσαν περισσότερους από 20.000 ανθρώπους.

Κατόπιν συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι Αρχές συμφώνησαν να διοριστεί ειδικός εισαγγελέας που θα ερευνούσε την υπόθεση, ενώ ταυτόχρονα προκηρύχθηκαν και πρόωρες εκλογές. Η κρίση βάθυνε τον περασμένο μήνα, όταν ο Ιβάνοφ χορήγησε αμνηστία σε 56 αξιωματούχους που εμπλέκονταν στην υπόθεση των υποκλοπών.

Η απόφαση του Ιβάνοφ οδήγησε τα τρία από τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας να μποϊκοτάρουν τις βουλευτικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για τις 5 Ιουνίου. Την Τετάρτη το κοινοβούλιο ακύρωσε τις εκλογές αυτές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από