Οι Φρουροί της Επανάστασης, ενοχλημένοι από τη δημοσιότητα που απολαμβάνει η Κιμ Καρντάσιαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την κατηγόρησαν ότι εργάζεται για το Instagram και ότι στοχεύει σε νέους ανθρώπους και γυναίκες, με σκοπό να τους διαφθείρει με φωτογραφίες που δεν έχουν σχέση με το Ισλάμ.

«Είναι φανερό ότι υπάρχει οικονομική στήριξη» είπε εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, προσθέτοντας ότι η χώρα εξετάζει σοβαρά το θέμα. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι θεωρούν την γνωστή τηλεπερσόνα ως μυστική πράκτορα.

Παρά την επικράτηση των μεταρρυθμιστών στις εκλογές του Φεβρουαρίου -ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί είναι και αυτός μετριοπαθής-, οι σκληροπυρηνικοί έχουν υπό τον έλεγχό τους τα δικαστήρια και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τους New York Times, αυτό έχει βγάλει στους δρόμους την «αστυνομία ηθικής», παρά τις υποσχέσεις του Ροχανί ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε.

Τις τελευταίες εβδομάδες αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει εφόδους στην Τεχεράνη και την περιοχή της Κασπίας, όπου άνθρωποι χόρευαν και έπιναν αλκοόλ -και τα δύο απαγορευμένα στο Ιράν.