Ο Τζορτζ Ζίμερμαν, ο πρώην φύλακας που αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό για τον φόνο του μαύρου έφηβου Τρέιβον Μάρτιν το 2012 στην Φλόριντα, διέθεσε αρχικά σε δημοπρασία αλλά μετά από λίγες ώρες απέσυρε το όπλο που είχε χρησιμοποιήσει για τον φόνο.

Στην ανακοίνωση που είχε αναρτήσει στον ιστότοπο Gunbroker.com, που ειδικεύεται στην διαδικτυακή πώληση όπλων, ο Ζίμερμαν περιέγραφε το όπλο αυτό ως «το όπλο που χρησιμοποίησε για να υπερασπιστεί τη ζωή του και να βάλει τέλος στην βίαιη επίθεση του Τρέιβον Μάρτιν».

Είναι «μια ευκαιρία να αποκτήσετε ένα κομμάτι της ιστορίας των ΗΠΑ», συνέχιζε απευθυνόμενος στους υποψήφιους αγοραστές.

Για το όπλο αυτό, ένα Kel-Tec PF-9 των 9 χιλιοστών, ζητούσε το ποσό των 5.000 δολαρίων.

Νωρίς το απόγευμα, ωστόσο, ο σύνδεσμος είχε απενεργοποιηθεί και το όπλο δεν αναφερόταν πλέον μεταξύ εκείνων που διατίθενται προς πώληση.

Ο ιστότοπος GunBroker, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2012, ο Ζίμερμαν, ο οποίος ήταν εθελοντής φύλακας στην συνοικία Σάνφορντ στην Φλόριντα, πυροβόλησε και σκότωσε τον Μάρτιν, 17χρονο άοπλο αφροαμερικανό, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για αυτοάμυνα. Η οικογένεια του Μάρτιν είπε ότι ο έφηβος περνούσε απλώς από την κατοικημένη αυτή περιοχή επιστρέφοντας στο σπίτι του από παντοπωλείο.

Η υπόθεση αναζωπύρωσε τις φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ, και τις κλιμάκωσε το 2013, μετά την αθώωση του Ζίμερμαν από ορκωτό δικαστήριο.

Εκτοτε ο Ζίμερμαν είχε διάφορα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, κάθε φορά για υποθέσεις βίας, από τις οποίες βγήκε αλώβητος, καθώς δεν κατατέθηκαν μηνύσεις σε βάρος του.