Για πρώτη φορά από τη θέσπιση των ημιτελικών στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision η Ελλάδα δεν κατάφερε να προκριθεί, σε αντίθεση με την Κύπρο που θα εμφανιστεί στον τελικό της διοργάνωσης το Σάββατο 14 Μαΐου, στην Στοκχόλμη.

Τη χώρα μας εκπροσώπησε το συγκρότημα Argo, το οποίο εμφανίστηκε δεύτερο σε σύνολο 18 χωρών στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης την Τρίτη 10 Μαΐου, ερμηνεύοντας το τραγούδι Utopian Land.

Το ελληνικό συγκρότημα απάρτιζαν οι Βλαδίμηρος Σοφιανίδης τραγούδι-σύνθεση, Χριστίνα Λαχανά τραγούδι, Κώστας Τοπούζης ποντιακή λύρα, Μαρία Εlbrus-Βενετικίδου φωνητικά και Αλέκος Παπαδόπουλος τύμπανα.

Η έθνικ παρουσία τους, με την ποντιακή λύρα και το τύμπανο να δίνουν το ρυθμό, δεν κατάφερε να πείσει την κριτική επιτροπή.

Μαζί τους επί σκηνής εμφανίστηκε ο Βασίλης Ρόξενος χορευτής-performer, ενώ η κινησιολογία και η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκαν στην Μαρία Λυραράκη.

Στον α’ ημιτελικό και στην 11η σειρά εμφάνισης διαγωνίστηκε και η Κύπρος η οποία κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού, με το ροκ τραγούδι Alter Ego από τους Minus One.

Οι υπόλοιπες χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό της 61ης Eurovision είναι:

1. Αζερμπαϊτζάν

2. Ρωσία

3. Ολλανδία

4. Ουγγαρία

5. Κροατία

6. Αυστρία

7. Αρμενία

8. Τσεχία

9. Μάλτα

Στον β’ ημιτελικό, την Πέμπτη 12 Μαΐου, διαγωνίζονται οι:

1. Λετονία

2. Πολωνία

3. Ελβετία

4. Ισραήλ

5. Λευκορωσία

6. Σερβία

7. Ιρλανδία

8. ΠΓΔΜ

9. Λιθουανία

10. Αυστραλία (συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά

11. Σλοβενία

12. Βουλγαρία

13. Δανία

14. Ουκρανία

15. Νορβηγία

16. Γεωργία

17. Αλβανία

18. Βέλγιο