Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων και των δημάρχων της Καλλιθέας, του Μοσχάτου και του Παλαιού Φαλήρου για την τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία περίπου 2.500 τετραγωνικά μέτρα στεγασμένων χώρων στο Beach Volley της παραλιακής θα παραχωρηθούν για 20 χρόνια στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα μετατραπούν σε δικαστικές αίθουσες.

Οι επικεφαλής των τριών δήμων και η τοπική κοινωνία μιλούν για μια απόφαση που στερείται λογικής, αφού όχι μόνο δε λαμβάνει υπόψη το Προεδρικό Διάταγμα του 2013, σύμφωνα με το οποίο ο χώρος του Beach Volley προορίζεται για αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις αλλά, επιπλέον αναιρεί και την προ 20ημέρου απόφαση να παραχωρηθεί η χρήση των έργων στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι τρεις δήμαρχοι τονίζουν ότι η δημιουργία δικαστικών αιθουσών δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα της περιοχής και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους.

Η Περιφέρεια Αττικής, η οποία και αυτή με τη σειρά της είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την μετατροπή των κτιρίων σε δικαστικές αίθουσες, ήταν έτοιμη να διαθέσει 120 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση της περιοχής.