Νέο σάλο έχουν προκαλέσει στη Γαλλία τα (νέα) σοβαρά μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη που έχει ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος εμπλέκεται και σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών! Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «Liberation», ο διεθνής φορ της Ρεάλ Μαδρίτης κλήθηκε και εξετάστηκε ως μάρτυρας σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και οργάνωσης συμμορίας.

Η συγκεκριμένη δικαστική έρευνα άνοιξε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2015 από τον εισαγγελέα του Παρισιού και αφορά «οργανωμένη συμμορία με έσοδα από παράνομες δραστηριότητες», «ξέπλυμα χρήματος» και «διακίνησης ναρκωτικών». Η υπόθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στο σάλο που είχε προκληθεί με το θέμα του «ερωτικής ταινίας» με τον Ματιέ Βαλμπουενά, για το οποίο ο Μπενζεμά είχε κατηγορηθεί για εκβιασμό.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, πρόκειται για το σκάνδαλο «Air Cocaine», που συγκλόνισε πρόσφατα τη Γαλλία με δύο πιλότους να καταδικάζονται σε φυλάκιση είκοσι ετών για μεταφορά κοκαϊνης με σκοπό τη διακίνηση. Οι δύο συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Δομινικανής Δημοκρατίας το 2013. Και οι δύο πιλότοι δήλωσαν αθώοι, αλλά τελικά καταδικάστηκαν.

Ένας ιδιώτης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ήταν αυτός που πλήρωσε για να γίνει η μεταφορά των ναρκωτικών, συνδέεται στενά με τον Καρίμ Μπενζεμά. Η γαλλική δικαιοσύνη προσπαθεί ακόμα να βρει τον άνθρωπο, ο οποίος είχε την οικονομική ευχέρεια για να χρηματοδοτήσει τη μεταφορά του φορτίου, ενώ οι δύο καταδικασθέντες είχαν καταθέσει ότι πίσω από αυτούς ήταν ένας άνδρας, μάνατζερ ποδοσφαιριστών, αλλά και ένας παίκτης.

Στις έρευνες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι οι τρεις αυτοί εμπλεκόμενοι διέμεναν είτε στην Ιταλία, είτε στην Ισπανία και φέρεται να είχαν στενή σχέση με τον Μπενζεμά, ενώ αφήνεται να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να ήταν και ο ίδιος ο Γάλλος σταρ, αυτός που χρηματοδότησε την όλη «επιχείριση».

Ετσι ο προβληματισμός και οι διαφωνίες σχετικά με την παρουσία του Μπενζεμά στο Euro 2016, φαίνεται ότι πλέον δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Την περασμένη εβδομάδα ήταν ο υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Πατρίκ Κανέρ, που σημείωσε την διαφωνία του, σχετικά με μία πιθανή επιστροφή του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης στην εθνική, ενώ λίγες ημέρες αργότερα και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, διαφώνησε με την παρουσία του Μπενζεμά στο Euro 2016.

Να σημειώσουμε πως το Εφετείο των Βερσαλιών έχει άρει εν μέρει τον έλεγχο που είχε επιβληθεί στον Μπενζεμά για την υπόθεση του εκβιασμού στον Βαλμπουενά, που χρεώνεται ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Η μερική άρση υποθέτει ότι ο επιθετικός μπορεί να έχει ήδη επαφή με τον Βαλμπουενά, με συνέπεια να μπορεί να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Με τις νέες, όμως, αποκαλύψεις, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολα να επιτραπεί στον άσο της Ρεάλ να συμμετάσχει στην αποστολή των «τρικολόρ» για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.