Επίθεση στον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο Πάπας Φραγκίσκος την Πέμπτη, λέγοντας ότι ένας άνθρωπος που σκοπεύει να σηκώσει τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό «δεν είναι χριστιανός». Ο Τραμπ δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση λέγοντας ότι είναι «αισχρό» για έναν πνευματικό ηγέτη να αμφισβητεί την πίστη κάποιου.

Ο Τραμπ μεταξύ πολλών άλλων έχει εξαγγείλει την ανέγερση τείχους κατά μήκος των μεξικανικών συνόρων, από το Τέξας ως την Καλιφόρνια, όπως και την απέλαση 11 εκατ. ανθρώπων που βρίσκονται παράνομα στην χώρα.

Το σχόλιο του Πάπα έγινε κατά την επιστροφή του στην Ρώμη από το Μεξικό, όπου λίγες ώρες νωρίτερα είχε προσευχηθεί στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν στις ΗΠΑ.

«Ενας άνθρωπος που σκέφτεται να ανεγείρει τείχος, και όχι να χτίσει γέφυρες, δεν είναι χριστιανός» ανέφερε ο Πάπας.

«Τον χρησιμοποιούν σαν πιόνι»
 
Ο πρεσβυτεριανός Τραμπ την περασμένη εβδομάδα σχολίασε αρνητικά την πρόθεση του Πάπα να προσευχηθεί στα σύνορα, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή παρουσιάζει τον Πάπα ως μια πολιτική προσωπικότητα κατευθυνόμενη από την μεξικανική κυβέρνηση.

«Δεν νομίζω ότι αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο των ανοιχτών συνόρων που έχουμε με το Μεξικό» πρόσθεσε ο Τραμπ σε συνέντευξη στο Fox News. «Πιστεύω ότι το Μεξικό τον έπεισε να το κάνει γιατί θέλει να μείνουν τα σύνορα ως έχουν» ανέφερε.

Χθες, Πέμπτη, απάντησε στο σχόλιο του Πάπα από τη Νότια Καρολίνα, όπου περιοδεύει.

«Κανένας ηγέτης, και ειδικά ένας θρησκευτικός ηγέτης, δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει την πίστη ενός άλλου ανθρώπου» είπε. «Χρησιμοποιούν τον Πάπα σαν πιόνι και θα έπρεπε να ντρέπονται» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από