Tη στοχευμένη επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα ανέδειξε στην κατάθεσήτης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής η φοιτήτρια ΠαρασκευήΚαραγιαννίδου .

«Ο οδηγός του αυτοκινήτου ήξερε σίγουρα το στόχο του . Ήξερε που ναπάει και οι άλλοι ( σ.σ. χτυπούσαν τον Φύσσα) του άνοιξαν δρόμο», είπεχαρακτηριστικά η μάρτυρας , η οποία βρέθηκε τυχαία στο σημείο τηςδολοφονίας η οποία εκτιλύχθηκε μπροστά στα μάτια της.

Εκείνο το βράδυ, όπως κατέθεσε η μάρτυρας , γυρνούσε μαζί με την φίλη τηςΔήμητρα Ζώρζου από βόλτα . Συζητούσαν και κάθισαν σε ένα παγκάκι επίτης Τσαλδάρη. «Δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση στον δρόμο. Ακούσαμε κάποια

φασαρία, φωνές από την απέναντι πλευρά. Ήταν αρκετά τα άτομα πουέκαναν φασαρία. Κοιτάξαμε να δούμε τι γίνεται και είδαμε μια παρέαεπτά ατόμων, να περνάνε το δρόμο. Πίσω τους ακολουθούσαν είκοσιάτομα τα οποία έκαναν φασαρία. Υπήρχε ένταση. Άκουσα ένα » τρέξτε «απόμια ανδρική φωνή και άρχισαν να τρέχουν » είπε και συνέχισε

« Δέκα με δεκαπέντε άτομα έτρεξαν προς το μέρος αυτής της παρέας.Έκαναν φασαρία, φώναζαν και φαινόταν απειλητικό. Δεν ήταν μια βαβούραμεταξύ φίλων. Φορούσαν όλοι μαύρα ρούχα . Ήταν όλοι το ίδιο , μαύρες

μπλούζες. Τρία άτομα έμειναν πίσω.Δέκα με δεκαπέντε από τους άλλους άρχισαν να τους επιτείθενται τρειςσε κάθε παιδί και τους χτυπούσαν .

Κρατούσαν κάποιοι κράνη. Υπήρχανκαι κάποιοι γύρω που είχαν δημιουργήσει ένα κλοιό, σαν να ήθελαν ναπεριορίσουν το χώρο, για να μην φύγει κανείς. Απέναντι υπήρχαν καιάλλοι , κάθονταν στη γωνία και φαινόταν ότι με τις φωνές τουςπροσπαθούσαν να εμψυχώσουν τους άλλους και να ρίξουν το ηθικό των

παιδιών που έτρωγαν ξύλο».

Περιγράφοντας τη στιγμή της άφιξης του κατηγορούμενου για τηνανθρωποκοτνία του Π. Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά η μάρτυρας είπε: .

«Πήγε προς τον Φύσσα και τον έπιασε αγκαλιά με το αριστερό χέρι.Είδα κάποια κίνηση να γίνεται με το δεξί . Είδα τον αγκώνα του νακινείται προς τα πίσω. Μετά από λίγο τον άφησε και πήγε προς τοαυτοκίνητο. Τότε είδα δυο αστυνομικούς να φτάνουν . Πήγαν προς τοσημείο της συμπλοκής και άκουσα τον Φύσσα να λέει «όχι εμένα με

μαχαίρωσε δίπλα στην καρδιά αυτόν πιάστε». Ο αστυνομικός τον έπιασεπριν μπει στο αυτοκίνητο».

Η Παρασκευή Καραγιαννίδου αναφέρθηκε και στην παρουσία ενός ακόμηπροσώπου το οποίο κάθονταν στην θέση του συνοδηγού και επιχείρησε, όπως είπε , να βοηθήσει τον Ρουπακιά να ξεφύγει από τον αστυνομικό πουτον κρατούσε , χτυπώντας τον με κλωτσιές.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε από τουςκατηγορούμενους να σηκωθούν όρθιοι και κάλεσε την μάρτυρα νααναγνωρίσει τον συνοδηγό.Εκείνη είπε πως ο σωματότυπος του συνοδηγού ταιρίαζει με αυτόν τουκατηγορούμενου Γ. Καζατζόγλου χωρίς ωστόσο μα είναι από,ύψωσε βέβαιηπως επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην κατάθεση της και στην ώρα που πήγε στοΑστυνομικό Τμήμα του Κερατσινίου για να καταθέσει. Εκεί όπως είπε είδεκαι τον Ρουπακιά χωρίς χειροπέδες.

Λίγο αργότερα, αποχώρησε από το δικαστήρια σύσσωμη η πολιτική αγωγήδηλώνοντας με τον τρόπου αυτό την αντίδρασή τους στην άρνηση τηςπροέδρου του δικαστηρίου νακαταχωρηθεί στα πρακτικάη καταγγελία για ξυλοδαρμό που σημειώθηκε νωρίτερα εκτός ακροατηρίου.

Με την επανάληψη της δίκης συνήγορος πολιτικής αγωγής ζήτησε το λόγογια να καταγγείλει το περιστατικό ….

Πρόεδρος: Αν αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα όχι σε ώρασυνεδρίασης δεν θα καταχωρηθεί

Συνήγορος : Εγω θα κανω τη δήλωση γιατί αφορά γεγονός για το οποίο θαυπάρξει και απόφαση της πολιτικής αγωγής.

Πρόκειται για αρκετα θλιβερο βίαιο περιστατικό στη διακοπή της δίκης,δεν είναι ευχάριστο για μας…περιστατικό ξυλοδαρμού και προπηλακισμούσε βαρος γερμανου πολίτη που καλυπτει τη δικη και σε βαρος ελληνιδας

που είναι παρουσα στο κοινό η οποία σφαλιαρίστηκε απο δικηγόρουπεράσπισης .Πρόκειται για τον δικηγόρο κ. Καρυδομάτη.

Πρ.: Δεν αφορα το δικαστήριο

Συνηγορος : Γινεται δικη σε συνθήκες τραμπουκισμού και τρομοκρατίαςο γνωστος Καρυδομάτης σφαλιάρισε μια κοπέλα που παρακολουθει τη δικηεπισφραγίζοντας τις συνθήκες τραμπουκισμου και τρομοκρατιας στιςοποιές η εγκληματικη οργανωση θέλει να γινεται η δικη ,αποχωρουμε αποτη διαδικασια να μας εξασφαλίσετε συνθήκες ασφάλειας ο Καρυδομμάτηςείπε ότι ο χώρος είναι δικός του.

Θα ασκηθουν ολα τα νομιμα μεσα απο τα θυματα αλλα εμεις σαν πολιτικηαγωγη αποχωρουμε

Πρ.: Η δήλωση σας δεν θα καταχωρηθει γιατι ορίζεται τι καταχωρείταιστη δικη δεν έλαβαν χωρα κατα τη συνεδρίαση …τα δικαιωματα πουεχει ο καθένας ασκουνται οπως ο νόμος ορίζει, το θεμα της αποχώρησηςτης πολιτικης αγωγής σας συνιστώ να μην το προχωρήσετε παραμείνετενα ρωτήσετε οπως παραμενει και το δικαστήριο ο χρόνος τρέχει κιαι

πλησιαζει η ωρα των αποφυλακίσεων , ο Φεβρουάριος έρχεται , τηςσυμπλήρωςης του ανωτατου ορίου κράτησης

Πολιτική αγωγή : Δεν ευθυνόμαστε εμεις αν θα βγει ο Ρουπακιάς

Πρόεδρος : Μην προκαλείτε χρονοτριβή

Πολιτική αγωγή :Δερνονται παραγοντες ,δεν ενδιαφέρει αυτό το δικαστήηριο ;

Τελικά η πολιτική αγωγή αποχώρηςε και το δικαςτήριο διέκοψε για λίγα λεπταΜε κενά τα έδρανα των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, αμέσως μετά τηδιακοπή της δίκης, η πρόεδρος κάλεσε στο βήμα του μάρτυρα τηφοιτήτρια Παρασκευή Καραγιαννίδου προκειμένου να συνεχίσει τηνκαταθεση της .

Η μάρτυρας είπε πως δεν νιώθει πολύ καλά και ζήτησε να συνεχίσει τηνκατάθεση της στην επόμενη συνεδρίαση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν πως συναινούν στην διακοπή της δίκηςμετά την αποχώρησης της πολιτικής αγωγής με την πρόεδρο να παρατηρεί«αυτό πνεύμα γιατι δεν το επιδεικνύετε συνεχώς» .

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη .