Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής του Ναυπλίου και συγκεντρώθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι για να διαμαρτυρηθεί έξω από το γενικό νοσοκομείο της πόλης, ζητώντας από το υπουργείο Υγείας την στήριξη του νοσοκομείου και την στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό.

Στην συγκέντρωση έδωσαν το παρών εκτός από τον δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου, που ήταν και οι οργανωτές της συγκέντρωσης, οι τρεις βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας , Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Μανιάτης, ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων του Ναυπλίου, ακόμα και οι μαθητές των σχολείων.

Στις ομιλίες τους τόνισαν όλοι την ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου για να αντιστραφεί η φθίνουσα πορεία του και κάλεσαν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει το μήνυμα της συγκέντρωσης και να βοηθήσει ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο και έχουν απορυθμίσει τη λειτουργία του.

Ο μητροπολίτης Νεκτάριος στον χαιρετισμό του ανέφερε, πέραν τις συμπαραστάσεώς του, ότι δεν μπορεί να φανταστεί η πρωτεύουσα του νομού και μια πόλη όπως το Ναύπλιο με μεγάλη επισκεψιμότητα να μην έχει το νοσοκομείο της.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «είμαστε εδώ γιατί η υγεία μας κινδυνεύει». Πρόσθεσε ότι η συγκέντρωση είναι η αρχή και τόνισε ότι, «δεν συγκεντρωθήκαμε για να κάνουμε αντιπολίτευση».

«Είμαστε εδώ» είπε, «για να φωνάξουμε και να ακούσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο μας».