Σε αίθουσα πυγμαχίας μετατράπηκε την Τετάρτη το βράδυ η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Βόλου, αφού η πρωτοφανής αντιπαράθεση μεταξύ δύο δημοτικών συμβούλων τους οδήγησε στα άκρα με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια και να ανταλλάξουν γροθιές.

Η συμπλοκή έγινε μεταξύ του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Γρηγορίου και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣ) και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Απόστολου Νάνου.

Οι δύο άνδρες άρχισαν να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον μπροστά στα μάτια των έκπληκτων συναδέλφων τους και να παλεύουν μεταξύ τους. Δημοτικοί σύμβουλοι μπήκαν στην μέση για να τους χωρίσουν ενώ η συνεδρίαση διεκόπη προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το πρωτοφανές γεγονός άρχισε όταν ο Γιάννης Γρηγορίου, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου και πρόεδρος του συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης, προσπάθησε να συγκεντρώσει υπογραφές σε υπόμνημα που είχε αναγνωστεί προηγουμένως στο δημοτικό συμβούλιο.

Με το υπόμνημα ζητούσε να ισχύσει η μείωση των τελών κατά 15% και για τα καταστήματα της παραλίας και των πεζοδρόμων, αφού προηγουμένως είχε ξεσπάσει κατά της δημοτικής αρχής Βόλου, τονίζοντας ότι οι καταστηματάρχες δεν αντέχουν το οικονομικό βάρος της επιβολής ακριβών δημοτικών τελών.

Οι απόψεις για τα αίτια της συμπλοκής διίστανται. Ορισμένοι λένε ότι ο Γιάννης Γρηγορίου προκάλεσε τον κ. Νάνο, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται το ακριβώς αντίθετο.

Τελικά, η συνεδρίαση συνεχίσθηκε αργότερα με την αποχώρηση του Γιάννη Γρηγορίου από την αίθουσα και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα.