Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου του διακόπτη παραθύρου του οδηγού, εκτελεί η εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E., στα μοντέλα Yaris, Corolla, Auris και RAV4.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ο προληπτικός έλεγχος αφορά 34.339 οχήματα, παραγωγής από Ιούνιο 2005 έως ∆εκέμβριο 2010. Στα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα ενδέχεται στις ηλεκτρικές επαφές του πολυδιακόπτη παραθύρων της πόρτας του οδηγού, να μην εφαρμόστηκε, κατά την παραγωγική διαδικασία η προκαθορισμένη, βάσει προδιαγραφών, ποσότητα ειδικού γράσου στεγανοποίησης.

Ως εκ τούτου είναι πιθανό μετά από μακρόχρονη χρήση ο πολυδιακόπτης να παρουσιάσει δυσλειτουργία και «μάγκωμα» κατά την λειτουργία του λόγω συσσώρευσης σκόνης, υγρασίας και άλλων μικροσωματιδίων περιβάλλοντος στο εσωτερικό του. Σε μία τέτοια περίπτωση υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα στις επαφές του διακόπτη με συνέπεια την υπερθέρμανση και την παραμόρφωσή του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ή η πιθανή αντικατάσταση του διακόπτη χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).