Το θέμα είναι ξεκάθαρα οικονομικό. Ο Γκουστάβο Πογέτ αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο και την εισήγηση του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς για τη διαδοχή του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο της ΑΕΚ, όμως εκείνος και το επιτελείο του θα πρέπει να αμείβονται με περισσότερο από ένα εκατ. ευρώ τον χρόνο. Χρήματα που η ποδοσφαιρική Ενωση δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θέλει και σκοπεύει να δώσει. Ο ουρουγουανός τεχνικός συναντήθηκε με τον τεχνικό διευθυντή της Ενωσης και ανέλυσαν ένα πλάνο συνεργασίας το οποίο χθες μετέφερε λεπτομερώς ο Μιλοβάνοβιτς στον εξωδιοικητικό ηγέτη της ομάδας Δημήτρη Μελισσανίδη. Υποψήφιος για τον πάγκο της Ενωσης είναι επίσης ο Χάβι Γκράθια, ισπανός τεχνικός ο οποίος εργάστηκε στην Ελλάδα ως προπονητής των Ολυμπιακού Βόλου και Κέρκυρας, ωστόσο δεσμεύεται με συμβόλαιο καθώς αυτή την περίοδο εργάζεται στη Μάλαγα. Υπάρχουν επίσης ακόμα δύο λατινόφωνοι προπονητές με τους οποίους ο τεχνικός διευθυντής της Ενωσης έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά, δίχως τα ονόματά τους να έχουν γίνει γνωστά.

ΕΠΟΧΗ ΜΑΝΩΛΑ. Εως τότε, ο Μανωλάς θα λογίζεται ως ο μονιμότερος του προσωρινού. Υπό την καθοδήγησή του η ΑΕΚ επικράτησε με 5-1 του Ηρακλή. Οι μετοχές του θα ανέβουν ακόμα περισσότερο αν οι Κιτρινόμαυροι αποδράσουν με νίκη και καλή εμφάνιση από την Ξάνθη αύριο, σε ματς για το Κύπελλο Ελλάδας. Αν και ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός αυτοπαρουσιάζεται ως προσωρινός και μεταφέρει προς τα έξω την εικόνα του «δύσκολου», η προοπτική παραμονής του στον πάγκο της ομάδας ώς το ερχόμενο καλοκαίρι είναι βέβαιο ότι τον εξιτάρει. Από επίσημα χείλη ειπώθηκε ότι ο Μανωλάς δεν ήθελε να αναλάβει ως προσωρινός και πιέστηκε να το πράξει, όμως είναι πολλοί εκείνοι που επιμένουν ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσει μαζί του η ΑΕΚ αν δεν βρεθεί τώρα ο προπονητής που βολεύει την ομάδα και οικονομικά. Εν τω μεταξύ στην ΑΕΚ γίνεται παράλληλα δουλειά και στον μεταγραφικό άξονα. Ο Μιλοβάνοβιτς αναζητεί λύσεις σε θέσεις όπου έχει διαπιστωθεί ότι η ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα, οι κινήσεις όμως θα εξαρτηθούν και από τον λόγο που θα έχει ο επόμενος προπονητής σε αυτές. Διότι θα πρέπει να διαπιστώσει αρχικά τις δυνατότητες του ρόστερ και μετά να αποφανθεί για το αν οι πρώτες σκέψεις και επαφές του τεχνικού διευθυντή εξυπηρετούν τα δικά του θέλω. ΗΑΕΚσυνέχισε χθες την προετοιμασία της για την αναμέτρηση με τηνΞάνθη (28/10, 15.30) στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας, με τονΣτέλιο Μανωλάνα ανακοινώνει τη 19μελή αποστολή των Κιτρινόμαυρων στην οποία για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκαν οι νεαροίΚώσταςΓαλανόπουλοςκαιΑνδρέας Βλαχομήτρος. ΟΧρήστος Αραβίδηςδεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στη γάμπα, ενώ θα απουσιάσει και ο τιμωρημένος Πέτρος Μάνταλος(είχε συμπληρώσει κάρτες στο περυσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό).

Σημειωτόν από τον Τζιμπούρ

Συμπληρώθηκαν εξήντα δύο ημέρες από εκείνο το ιατρικό ανακοινωθέν (24/8) σύμφωνα με το οποίο ο Ραφίκ Τζιμπούρ θα ήταν έτοιμος να αγωνιστεί ύστερα από 6-8 εβδομάδες. Αυτός όμως ακόμα δεν έχει ακουμπήσει μπάλα και τρέχει γύρω γύρω μόνος του στα Σπάτα πολύ επιφυλακτικά. Οι πληροφορίες λένε ότι έχει βάλει κιλά. Αυτά που λέγονται εντός ΑΕΚ, ότι μπορεί να είναι έτοιμος με τον Παναθηναϊκό, εικόνα που και ο Τζιμπούρ μετέφερε μέχρι πρότινος, εκλαμβάνονται ως σενάριο απίθανο. Η πιο απαισιόδοξη από τις αρχικές προβλέψεις έχει ήδη διαψευσθεί. Εχουν περάσει οκτώ εβδομάδες και τέσσερις ημέρες και ο Τρομοκράτης παραμένει ανενεργός. Και θα είναι για αρκετό καιρό ακόμα.