Άκαρπη απέβη και η νέα συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Ο κ. Ξανθός δήλωσε ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τη σχετική υπουργική απόφαση, πράγμα που δεν ικανοποίησε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων του.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι φαρμακοποιοί έξω από το υπουργείο Υγείας, αντιπροσωπεία του ΠΦΣ, αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Λουράντο, Κων. Κούβαρη και Σεραφείμ Ζήκα, συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο του κ. Ξανθού «συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους 'θεσμούς' για τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Το Υπουργείο Υγείας, σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθούν ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες θα αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς, στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία της δημόσιας υγείας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν προκύψει από την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, πιστεύει ότι πρέπει να συνεχιστεί η συντονισμένη προσπάθεια για τη καλύτερη δυνατή διευθέτηση όλων των κρίσιμων θεμάτων, επιδεικνύοντας η κάθε πλευρά την απαιτούμενη ωριμότητα και ευθύνη».

Η στάση του υπουργού δεν ικανοποίησε τους φαρμακοποιούς που απορρίπτουν οποιαδήποτε μεταβολή στο ισχύον ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων με αποτέλεσμα εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Λουράντος να δηλώσει ότι «η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και αυτό γιατί αυτή η κινητοποίηση αφορά την αυριανή μέρα των φαρμακείων.»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, η συμμετοχή στην απεργία σήμερα άγγιξε το 100, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε κεντρικά σημεία όπου φαρμακεία λειτούργησαν κανονικά.

Σχολιάζοντας την «αποστασία» ορισμένων φαρμακοποιών ο κ. Λουράντος σημείωσε ότι «οι λίγες εξαιρέσεις σε ελάχιστα κεντρικά σημεία, δείχνουν ότι μόνο το φαρμακείο της γειτονιάς ενδιαφέρεται πραγματικά για τον ασφαλισμένο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό.
Αυτοί έχουν τα κεφάλαια, εμείς την δύναμη που μας δίνει η συστράτευση όλων των φαρμακοποιών. Κάθε μέρα απεργίας δείχνει δύναμη και πυγμή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από