Πολυμελές κύκλωμα που έφερνε στην Ελλάδα από την Ολλανδία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνη και χασίς, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση την Τρίτη, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές (Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Ν. Σμύρνη, Ν. Κόσμος, Καλλιθέα και Ζωγράφου) οκτώ μέλη της σπείρας. Πρόκειται για δύο Έλληνες, 32 και 40 ετών, και έξι Αλβανούς ηλικίας 23-38 ετών. Μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης είναι άλλοι τρεις Αλβανοί, που κατοικούν στην Ολλανδία.

Όπως προέκυψε μετά από διερεύνηση πληροφοριών, ηγετικός ήταν ο ρόλος 36χρονου Αλβανού, ο οποίοςοργάνωνε και συντόνιζε τη μεταφορά στην ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών από την Ολλανδία, σε συνεννόηση με τους εκεί συνεργούς της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν αποθηκευμένα στον Άλιμο σε δύο σπίτια, το ένα από τα οποία προοριζόταν για παράνομο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησής τους, και πως η μεταφορά τους γινόταν με ταξί, που οδηγούσαν μέλη της οργάνωσης.

Από την έρευνα προέκυψαν τουλάχιστον 21 περιπτώσεις μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών σε διάφορα άτομα στην Αττική.

Σε έρευνες στις δύο κατοικίες στον Άλιμο, σε σπίτια στη Νέα Σμύρνη και στην Καλλιθέα, καθώς και σε δύο ταξί που ακινητοποιήθηκαν στον Γέρακα και στα Πετράλωνα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 12.673 γραμμάρια κοκαΐνης, 13.940 γραμμ. κατεργασμένου χασίς (σοκολάτας), 9.201,6 γραμμ. ακατέργαστου χασίς υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), 62.900 ευρώ, 100 δολάρια ΗΠΑ, 50 λίρες Αγγλίας, τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, πιστόλι με τρεις γεμιστήρες και εξάρτημα σκόπευσης, 44 φυσίγγια των 38 mm, 33 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μεταλλική πρέσα και χρηματοκιβώτιο.

Η αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν υπολογίζεται σε 1.000.000 ευρώ.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών, οι συλληφθέντες οδηγούνται την Τετάρτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.