«Ολοι σκέφτονται ότι είμαι ευτυχισμένος. Εχω αποκτήσει πολλά χρήματα, κέρδισα πολλά στο γήπεδο, όμως όχι, δεν είμαι ευτυχισμένος» . Είναι η εξομολόγηση του Γιάγια Τουρέ, που πέρασε από τον Ολυμπιακό, πριν συνεχίσει σε Μονακό, Μπαρτσελόνα και καταλήξει αστέρι και ηγέτης στην Μάντσεστερ Σίτι. Ενας από τους κορυφαίους μέσους στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του στην Equipe, μίλησε σκληρά για όσους του άσκησαν κριτική και αποκάλυψε ότι ήταν κοντά στην αποχώρησή του από την Σίτι.

«Ο κόσμος σκεφτόταν ότι θα άφηνα τις Σίτι για οικονομικούς λόγους και γιατί δεν ήμουνα ευχαριστημένος με το συμβόλαιό μου, αλλά εγώ είμαι ένας τίμιος άνθρωπος και εάν δώσω τον λόγο μου, αυτό δεν αλλάζει. Εχουν προσπαθήσει να αμαυρώσουν το όνομά μου, λέγοντας πράγματα που δεν ήταν αλήθεια. Για καλή μου τύχη έχω μία καριέρα και ένα βιογραφικό που μιλάνε για εμένα,» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάγια Τουρέ.

«Τις τελευταίες εβδομάδες οι δημοσιογράφοι (στην Αγγλία) μίλησαν για ένα νέο δικό μου ξεκίνημα. Τι νέο ξεκίνημα; Ερχόμαστε από μία σεζόν όπου η Σίτι ήταν δεύτερη στην Premier League, το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στον κόσμο. Σημείωσα 12 γκολ, αν και αναγκάστηκα να αφήσω την ομάδα μου για να παίξω στο Κύπελλο Αφρικής. Ελειπα σχεδόν δύο μήνε ςκια επικρίθηκα ότι δεν σκόραρα όπως την περασμένη σεζόν .

Όταν έφτασα από την Μπαρτσελόνα το 2010, άκουσα ορισμένους να λένε ότι σκοτώνω το ποδόσφαιρο. Εφτασαν σαν ένας παίκτης που είχε παίξει λίγο και έλεγαν ότι το συμβόλαιό μου (1 εκατ. ευρώ) ήταν υπερβολικός, μία ντροπή. Όμως ήρθα στην Σίτι για να την βοηθήσω να αναπτυχθεί και να κερδίσει. Πολλοί άνθρωποι, ζώα πρέπει να πω , γελούσαν μαζί μου. Όμως μετά τα κερδίσαμε όλα. Είμαι αηδιασμένος».