Όσο έπαιξαν - έπαιξαν Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί! Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να παρέμβει στο σκάνδαλο διαφθοράς που βαραίνει τις δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές αρχές του κόσμου και να βάλει τέλος στα… παιχνιδάκια της FIFA και της UEFA. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, κάλεσε τη FIFA να προχωρήσει άμεσα σε δομικές αλλαγές που θα επαναφέρουν την αξιοπιστία της και είναι αποφασισμένος να... τραβήξει το αφτί σε όποιον καθυστερήσει τις εξελίξεις.

Η ανακοίνωση του Τόμας Μπαχ:

«Ως εδώ. Ελπίζουμε ότι τώρα, επιτέλους, όλοι στη FIFA πρέπει να έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να παραμένουν παθητικοί. Πρέπει να δράσουν άμεσα για να κερδίσουν ξανά την αξιοπιστία τους. Δεν μπορούν για πάντα να διαχωρίζουν την αξιοπιστία της FIFA από την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου.

Η FIFA πρέπει να αντιληφθεί ότι η υπόθεση δεν αφορά μόνο μία λίστα υποψηφίων. Είναι ένα δομικό πρόβλημα και δεν θα λυθεί μόνο με την εκλογή νέου προέδρου.

Πρέπει να κάνουν δύο πράγματα άμεσα. Πρέπει να επιταχύνουν και να κάνουν πιο βαθιές τις μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να συμμορφωθούν με τις ευθύνες, τη διαφάνεια, και όλες τις αρχές μίας σωστής διακυβέρνησης, που ορίζονται στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεως της Ολυμπιακής Ατζέντας του 2020.

Πρέπει επίσης να είναι ανοιχτοί σε έναν εξωτερικό προεδρικό υποψήφιο υψηλού κύρους, που θα μπορέσει να εκπληρώσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και επαναφέρει τη σταθερότητα και την αξιοπιστία στη FIFA».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από